Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Eladják Szaddám Huszein luxusjachtját

2008.11.03. 02:09
A 82 méteres yachton uszodák, szalon, titkos átjáró és egy rakétakilövő rendszer is van. Egyelőre egy francia kikötőben vesztegel, mert ugyan az iraki kormány is igényt tart rá, de egy hajók forgalmazásával foglalkozó vállalkozó szerint már eladták.

Irak úgy döntött, hogy eladja Szaddám Huszein néhai iraki diktátor luxusjachtját, miután megnyerte a tulajdonjogért folytatott pert.

Az Ocean Breeze

A 82 méter hosszú, Ocean Breeze (Óceáni Szellő) névre hallgató szuperjachton uszodák, szalon, titkos átjáró és egy rakétakilövő rendszer is található.

Ali ad-Dabbag iraki kormányszóvivő közleményben tudatta, hogy a kormány vasárnap döntött a jacht értékesítéséről.

A francia hatóságok január 31-én kobozták el a luxusjárművet, miután az kikötött a nizzai kikötőben. A tulajdonjogáról szóló bírósági döntésig a jacht a földközi-tengeri város kikötőjében horgonyzott. Egy cég korábban állítólag 35 millió dollárért adta volna el a jachtot, amelynek tulajdonjogához az iraki kormány ragaszkodott. A hajót egy bizonyos Nigel Burgesstől foglalták le, akinek cége jachtok vásárlásával és eladásával foglalkozik. Burgess szerint a hajó nem az iraki kormányé, de a tulajdonos nevét nem akarta nyilvánosságra hozni.

  • Eladnék
  • Hírek