Edina
2 °C
15 °C

Kennedy kokainjáról ír Sinatra inasa

2003.05.14. 14:08
Többször is kokainfogyasztáson kapta John F. Kennedyt Frank Sinatra inasa. Sinatra azonban sosem szerzet tudomást bálványozott barátja szenvedélyéről. "A szex és az alkohol még növelte is Kennedy tekintélyét Sinatra szemében. A Kokain más történet" - írja hamarosan megjelenő könyvében George Jacobs, az inas.
Szex- és pletykafüggő volt, emellett a kokaint sem vetette meg John F. Kennedy - áll George Jacobs, Sinatra egykori inasának "Mr. S" című, a zenésszel töltött évekről szóló könyvében. Kennedy még elnöksége előtt, az ötvenes években ápolt igazán szoros barátságot Sinatrával - írja a Washington Post.

"Mindent tudni akart Hollywood mocskos titkairól - jellemezte az elnököt Jacobs. Az inas többször is látta, ahogy a későbbi elnök Peter Lawford színésszel "több csík kokaint" szippant fel a gyakori bulikon Sinatra Palm Springs-i nyaralójában. "Első alkalommal Jack [Jacobs csak becenevén szólította Kennedyt] láthatta a döbbenetet az arcomon. 1Gyógyszer a hátamra, George' - kacsintott rám amúgy rosszfiúsan" - írja a júniusi Playboyban szemlézett könyvében Jacobs.

Sinatra soha nem tudta meg

A Sinatrát 1953-68 között szolgáló inas soha nem árulta el gazdájának barátja szenvedélyét. "Nem akartam rosszat mondani Jackről Mr. S-nek, aki valósággal istenítette őt. A szex és az alkohol még növelte is Jack tekintélyét Sinatra szemében. A kokain más történet" - írja Jacobs.

Peter Lawford abban az időben Kennedy nővérének, Patnek volt a férje. Mindketten gyakori vendégei voltak a Palm Springs-i nyaralónak - írja a Washington Post.