Ágnes
-1 °C
2 °C

Kalapács alatt Jimmy gitárja

2001.02.12. 13:32
Február folyamán online árverésen kerül kalapács alá Zámbó Imre dedikált gitárja. Pintér János, a hangszer tulajdonosa azért akar megválni tőle, mert külföldre költözik, és nem akarja megfosztani a magyar rajongókat az ereklyétől. A licit hárommillióról kezdődik, és szépszámú jelentkezőt várnak, mert ez az egyetlen Jimmy által használt és dedikált hangszer.
Még él a Jimmy-legenda. A halott énekest nem felejtették el a rajongói. A királyi pompával lezajlott, tévéközvetítéssel és ájuldozó rajongókkal fűszerezett temetés után még mindig nem csitulnak az érdeklődő rajongók által felkorbácsolt hullámok. Most az énekes gitárja kerül kalapács alá.

Egy vidám éjszaka emléke

Zámbó Jimmy pipája, mellette a névjegykártyatartója
A gitár az énekes gyakorlóhangszere volt. A tulajdonos, aki Jimmy közeli barátjának vallotta magát, elmondása szerint egy vidám éjszaka után kapta ajándékba a hangszert, még 1994-ben. Ezt bizonyítja a hátoldalán lévő dedikáció is.

Pintér egyébként nagy rajongója volt Zámbónak, és több emléktárgyat is őriz tőle. Többek között dedikált fényképeket, illetve a zenész pályafutását bemutató könyv egyik példányát, amit Jimmy a kézjegyével látott el. A tulajdonos most mégis úgy döntött, hogy megválik a gitártól. Hosszabb időre külföldre költözik, és mint az Indexnek elmondta, nem akarja megfosztani a rajongókat ettől az ereklyétől.

Hárommillió az indulóár

Ezért döntött úgy, hogy nyilvános árverésre bocsátja a gitárt. Az árverés lebonyolítója a kalapács. hu aukciós ház. A licitálás interneten keresztül zajlik majd. A kikiáltási ár hárommillió forint, de alapul véve a Jimmy-könyv körüli felhajtást, ahol még lakásokat is ajánlottak egy-egy dedikált példányért, illetve figyelembe véve, hogy jelen esetben egyedi emléktárgyról van szó, a végösszeg akár nyolc számjegyű is lehet.

Héthúros gitár

Jimmy zongorája
A zongora következik?
Annak ellenére, hogy a szakértők szerint maga az instrumentum nem képvisel igazán számottevő értéket. A héthúros, orosz gyártmányú akusztikus gitár hangszerként nem a legjobbak közül való. Viszont a rajongóknak valószínűleg így is mindent pénzt megér.

Nincs tömeges érdeklődés

A rajongók és az érdeklődők egyelőre még megtekinthetik a hangszert. Az árverés végéig a tulajdonos döntése alapján az a West End City Centerben, az Eldorádó hangszerboltban állítják ki. Az üzlet dolgozói eddig nem tapasztaltak különösebb érdeklődést. Az emberek megállnak a kirakat előtt, benéznek, de rohamról és tömegről nincs szó.