Négy kamion karambolozott az M0-áson

2006.05.16. 14:25
Közúti balesetsorozat miatt teljesen bedugult Dunaharasztinál az M0-ás körgyűrű Soroksár felé vezető szakasza. A négyes karambolnak egy súlyos és egy könnyebb sérültje van. A 44-es úton, Kecskemét és Lakitelek között halálos karambol történt.

Négy teherautó szaladt egymásba az M0-ás körgyűrű Soroksár felé vezető szakaszán, jelentette kedden délelőtt a HavariaPress. Az egyik, cserepeket szállító teherautó rakománya az úttestre borult, a sérülteket a mentők a helyszínen látják el.

Hatalmas a torlódás

A baleset Dunaharasztinál, a Kis-Duna híd környékén történt a körgyűrű 21-es kilométerénél, tudta meg az Index Gálik Viktóriától, az autópályarendőrség sajtóreferensétől. A négy kamion közül az egyik teljesen keresztbe fordult és így lezárta az útszakasz Soroksár felé vezető felét, a jobb pálya járhatatlan, hatalmas a torlódás. "Aki teheti, kerülje el az érintett útszakaszt" - tette hozzá a sajtóreferens.

A balesetnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje van, mondta Gálik Viktória. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig tart a helyszínelés és a műszaki mentés, a rendőrség is csak sokára ért a helyszínre, annyira nagy volt a torlódás. A tűzoltók 11 óra körül láttak hozzá a roncsok eltávolításához, a cserepek eltakarítását háromnegyed kettőkor kezdték meg, egy sávot fél háromra sikerült is megtisztítani, így a forgalom lassan ugyan, de megindulhatott. Az útzár feloldása öt óra körül várható. A baleset okairól, az érintettekről egyelőre nem tudni bővebbet.

Halálos karambol a 44-es úton

A helyszínen életét vesztette az a sofőr, aki autójával előzés közben frontálisan összeütközött egy kamionnal a 44-es út 14. kilométerénél, jelentette a HavariaPress. A Kecskemét és Lakitelek közötti úton, egy kocsisor előzésébe kezdett a Lada sofőrje, egy pörbölyi férfi, mikor frontálisan összeütközött a szembejövő sávban érkező kamionnal.

A személyautó idős sofőrje a helyszínen életét vesztette, utasát, egy ötven év körüli nőt, a mentők kórházba szállították. A karambol következtében a kamion az út menti árokba dőlt, miután annak vezetője megpróbálta elkerülni a karambolt. A műszaki mentés és helyszínelés jelenleg is tart, az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Szentkirály felé terelik el.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön