Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Álmában közösült egy nővel

2005.12.01. 14:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Szakértők szerint a tartós kialvatlanság és szeszfogyasztás hatására előfordulhat, hogy valaki alvás közben hág meg egy nőt. Ez történt Kanadában is.

Ismét felmentettek egy "alvahágó" férfit. Az illető bírósági tárgyalásán azzal védekezett, hogy aludt, miközben megerőszakolt egy nőt. A felmentés Kanadában történt szerdán, de egy teljesen hasonló ügyben ugyanilyen ítélet született már Norvégiában is egy évvel ezelőtt.

A kanadai eset, akárcsak a norvég, egy házibuli után történt, még júliusban. A hölgyáldozat felöltözve pilledt el egy kanapén, és arra ébredt, hogy valaki közösül vele. Egy 33 éves férfi volt, aki állítása szerint szintén aludt, és csak a nő tiltakozására ébredt fel.

A nő feljelentést tett, a bíróság pedig orvosi véleményekre alapozva felmentette a vádlottat. A szakértők szerint igenis létezik ilyen mérvű holdkórosság, amelyet tartós kialvatlanság és szeszfogyasztás válthat ki. A vádlott mellett szólt néhány korábbi barátnőjének vallomása is. A volt barátnők elmondták, ők is többször ébredtek arra, hogy a férfi szeretkezik velük, miközben alszik.

A bíróság felmentő ítéletét nem fogadták túl lelkesen a kanadai nőszövetségek. A kanadai döntéshez hozzásegíthette a bíróságot a norvég ügy, amelyben szintén a volt barátnő bizonyult perdöntőnek. A nő megerősítette, hogy vele is történt többször hasonló: a férfi valóban aludt, miközben levetkőztette, és szeretkezett vele.