Lelőtte kritikusait az éneklő rendőr

2000.06.30. 11:57
Nem tudtak uralkodni az elszenvedett sérelmek keltette indulataikon egy másodosztályú kínai labdarúgó-csapat játékosai, egy thai rendőrtiszt pedig egy szórakozóhelyen szolgálati fegyverével vett elégtételt az énekét becsmérlő vendégeken.
Bangkok nappal
Bangkok népszerű szórakozóhelyén múlatta szabadidejét a tahi rendőrség egyik tisztje. Az énekes kedvű zsaru dalra fakadt a karaoke-éneklés miatt kedvelt szórakozóhelyen. A szomszédos asztal vendégei azonban korántsem találták színvonalasnak a rendőr produkcióját, és cikizni kezdték az immár negyedik ízben előadott népszerű thai ballada énekesét.

A könnyed szórakozásnak indult este itt csapott át áldozatokat követelő ámokfutásba: rendőr nem tűrve a sértegetéseket, elővette szolgálati fegyverét és hat lövést adott le az őt sértegetőre. A lövöldözés során a zsaru egy férfit halálosan, több vendéget pedig súlyosan megsebesített. A nyomozók a helyszínen megtalálták a férfi egy barátjának tárcáját, segítségével a tettes nyomára akadtak. A lövöldöző rendőr bevallotta tettét, azt állítva, hogy provokálták az énekét leszóló vendégek.

Hasonló módon, bár halálos áldozat híján vettek elégtételt saját kezükkel, pontosabban lábukkal egy kínai másodosztályú csapat játékosai a mérkőzésüket vezető bírón. A futballisták egy szerintük jogtalanul megadott tizenegyes miatt rontottak a játékvezetőre, akit a földre löktek és megrugdostak. Az önmagukon uralkodni nem tudó játékosokat örökre eltiltották a futballtól. A sértett azóta is kórházban fekszik, ahol elszenvedett súlyos sérüléseit kezelik.