Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Péntektől újra keresik az eltűnt kisfiút

2003.09.11. 16:03
Péntektől újra keresni kezdi a rendőrség azt a szirmabesenyői, 17 hónpos kisfiút, aki súlyosan mozgássérült és szellemi fogyatékos és egy hete tűnt el családi házuk kertjéből. A tervek szerint a környék kútjait, csatornáit, valamint a közeli Sajót kutatják át aprólékosan.
Pénteken újra kezdik a keresését annak a 17 hónapos, súlyosan mozgássérült és szellemi fogyatékos kisfiúnak, aki egy hete tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőről - közölték a miskolci speciális mentők csütörtökön. A tervek szerint a környék kútjait, csatornáit, valamint a közeli Sajót kutatjuk át aprólékosan, ha szükséges, egészen a folyó tiszai torkolatáig - mondta Lehóczky László, a mentőcsapat vezetője az MTI-nek.

Hozzátette: a mentőcsapatnak segítenek szolnoki, hajdú-bihari, nyíregyházi és pécsi társaik is. A kisfiú szeptember 5-én tűnt el azt követően, hogy szülei egy babakocsiba helyezték, és kirakták a családi ház teraszára levegőzni. A rendőrség eleinte egy 60 év körüli nőt keresett, akit a környéken a kicsi eltűnése után nem sokkal láttak egy gyerekkel. Ez a nyom azonban tévesnek bizonyult, az asszonynak nem volt köze az esethez.

A gyerek szüleit a rendőrség többször meghallgatta, az ügyről azonban a sajtónak nem nyilatkoznak, miután több újságcikk azt feltételezte, hogy közük van a 17 hónapos Dávid eltűnéséhez. Információk szerint ugyanakkor ahhoz eddig nem járultak hozzá, hogy a rendőrség úgynevezett hazugságvizsgáló készülékkel hallgassa ki őket. A rendőrség mindenesetre továbbra is családi állás megváltoztatása bűnügyben nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!