Benedek
-5 °C
5 °C

Siklót talált egy ötéves angol fiú a reggeli müzliben

2005.05.04. 16:54
Egy ártalmatlan gabonasikló okozott pánikot egy angliai családban hétfőn. A reggelihez készülődő ötéves Jordan Willett ugyanis nem számított arra, hogy a játéknak hitt összetekeredett dolog egy élő kígyó.

Kígyót lelt egy angol óvodás reggelizés közben, jelentette szerdán a Reuters. A kis Jordan Willett hétfő reggel került szembe a körülbelül hatvan centiméteres hüllővel, bár amikor meglátta a Golden Puffs márkájú gabonapehely dobozában az állatot, először azt hitte, hogy a manapság szokásos ajándék játék van benne.

Amikor azonban az állatot megérintve az kidugta a fejét a dobozból, a gyerek felsikoltott, teljes pánikba esett, mondta el később újságíróknak a gyerek 23 éves anyja, Theresa, aki látva a kígyót, azonnal kikapta gyermeke kezéből a dobozt. "Láttam már tévében kígyót, de müzlisdonozban még soha" - mesélt a gyerek a sokkoló élményről a Daily Mail napilapnak.

Az anyának sikerült visszazárnia a dobozba a hüllőt, így elvihették egy közeli állatkereskedésbe, ahol kiderült: egy teljesen ártalmatlan gabonasiklóról van szó, ami valahogy bebújt a termék kartondobozába. A Netto áruház, ahol a telfordi család szombaton a müzlit vásárolta, alapos vizsgálatot ígért.

A gabonasiklót világszerte ismerik, és sokan mint házikedvencet tartják. A kígyófélék közé tartozó hüllő madarakkal és kisebb rágcsálókkal, például egerekkel táplálkozik, harapásával nem juttat mérget áldozatainak szervezetébe.