Auguszta
-3 °C
2 °C

Tömegverekedés Kiskunhalason

2007.06.10. 11:58
Botokkal, lapátokkal támadt egymásra két 20-25 fős csoport Kiskunhalason. A kiérkező rendőrök csak figyelmeztető lövésekkel tudtak rendet teremteni.

Figyelmeztető lövéseket kellett leadniuk azoknak a rendőröknek, akiket egy kiskunhalasi tömegverekedéshez riasztottak szombat este - mondta az Indexnek Nyikos Tamás rendőr törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense.

Két tábor

Nyikos szerint egy kiskunhalasi utcában két társaság, két "ott lakó tábor" csapott össze. A rendőrök, amikor kiérkeztek, hiába szólították fel a közel ötvenfős tömeget (mindkét csoport 20-25 tagú volt), csak a figyelmeztető lövések hatására sikerült rendet teremteni. Két rendőr lőtt a levegőbe, mire a verekedők a házaikba menekültek. Az m1 Híradója úgy tudja, legalább húsz lövés dördült, ezután futottak szét a két verekedő család tagjai.

A kiskunhalasi rendőrök két embert vittek be kihallgatásra, garázdaság megalapozott gyanújával, de előzetes letartóztatásukat nem kezdeményezték.

Egy súlyos fejsérült

Nyikosnak nincs információja arról, hogy a Havaria Press szerint egy embert súlyos fejsérüléssel vittek kórházba a verekedés miatt, másokat pedig könnyebb sérülésekkel kellett ápolniuk a mentősöknek, miután a verekedők lapátokkal, botokkal támadtak egymásra. A törzszászlós elmondta, hogy a rendőri intézkedés miatt nem sérült meg senki, és anyagi kár sem keletkezett.