Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nem nyomoznak tovább Csonka Katalin gyilkosa után

2001.10.01. 15:49
Vakvágányra futott a Csonka Katalin gyilkosa utáni nyomozás, így a rendőrség jövő héten lezárja az ügyet. A tizenöt éves lányt még tavaly szeptemberben ölték meg a XVI. kerületben. Gyilkosának nevét sokáig az e-mailjei közt keresték, így a rendőrök az Indexnél is jártak. A nyomozás ugyan lezárul, de a felajánlott egymillió forintos jutalom tovább él.
A rendőrség nem hosszabbítja meg a nyomozást Csonka Katalin ügyében, így a tavaly meggyilkolt tizenöt éves lány aktáját a jövő héten lezárják. Bánfi Tamás, a BRFK életvédelmi alosztályának nyomozója az Indexnek elmondta: mintegy hatvan, 15-40 éves férfit hallgattak ki, a gyilkos akár köztük is lehetett, de az elmúlt év során nem sikerült olyan bizonyítékot találni, amely segítségével bárkit is meggyanúsíthattak volna.

Számos elvarratlan szál

Csonka Katalin
A budapesti lány 2000. szeptember 21-én kora reggel indult el kutyát sétáltatni XVI. kerületi otthonából, de soha sem tért vissza. A holttestére október közepén bukkantak rá a rákospalotai határúthoz közeli erdőben. Az életvédelmi alosztály munkatársai ekkor kapcsolódtak be a nyomozásba.

A rendőrség feltételezése szerint a kislány a szokásos reggeli kutyasétáltatás közben találkozott egy idősebb férfival, aki autóval érkezett. A gyilkosság ugyanis nem ott történt, ahol a holttestet megtalálták. Számtalan elvarratlan szál maradt még, így az a 25-30 év körüli férfi sem került elő, akivel Katalin az eltűnése előtti napokban sétált a Kőrakás parkban. Nem találják az eltűnése előtt kölcsönkért fekete színű, magasított talpú cipőt sem, amit a lány nem vitt haza magával.

E-mailjeiben is keresték a gyilkosát

Katalin sokat e-mailezett és chatelt, ezért a nyomozók megpróbálták az összes levelezőpartnerét felkutatni. Azt gyanították, hogy beszélt valakinek új ismerőséről, így több száz levelét olvasták el. Az utolsó kihallgatás a napokban történt, miután a rendőrség az Index tulajdonában lévő DPG Kft.-nél az utolsó két levelezőpartner azon regisztrációs adatait is lefoglalta, amelyek egyébként is nyilvánosak. A gyilkoshoz azonban így sem jutottak közelebb.

Az ügy nem kerül végleg a süllyesztőbe - hangsúlyozta Bánfi Tamás. Ha bármilyen adat felmerül a gyilkosára vonatkozólag, akkor újra megindítják a nyomozást. A felajánlott egymillió forintos jutalmat sem vonják vissza.