Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Hétfőn ítéletet hozhatnak Simek Kitty perében

2003.06.01. 14:24
Hétfőn ítélet születhet a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány büntetőperében. A HavariaPress szerint már csak egyetlen szakértő meghallgatása van soron, utána dönthetnek az esetleges bűntetésről.
Hétfőn ítélet születhet a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány, Simek Kitty perében. A pert záró tárgyalás többszöri elnapolás után várhatóan hétfőn 9 órakor kezdődik a Somogy Megyei Bíróságon. Hírügynökségi értesülések szerint Dr. Völgyi Dezső büntető tanácsa már csak egy pszichológus szakértő meghallgatását tervezi, így a vád- és védőbeszédek elhangzása után az ítélet meghozatalára is sor kerülhet. A lány büntetőtárgyalása április 24-én a nyilvánosság kizárásával kezdődött meg. A zárt tárgyalást az ügyész kérte a fiatal vádlott érdekeire hivatkozva.

A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját az őt ért bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken át bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitty is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, ezért a férfi sűrűn verte a feleségét. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését.

A nyomozók az anya és a lány ruháin sem az áldozattól származó vérnyomokat, sem lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, amelyben a fegyver volt. A fegyver alkatrészeit a gyilkosság felfedezése után - a gyanú szerint - a család egy barátja a Drávába dobta, ahonnan nem kerültek elő, így a barát ellen megszüntették azt a nyomozást, amit lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak. Az ügyészség viszont a fiatal lány mellett az édesanyja ellen is vádat emelt, másik, 4 éves gyermekének veszélyeztetése miatt. A hírügynökség úgy tudja, hogy az ügyben eljárás indult a területileg illetékes lakócsai körjegyző ellen is. Az anyát korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították, ezt az eljárást azonban megszüntették.