Jenő
-3 °C
6 °C

Megint egy szőkével bukott le a cseh elnök

2008.03.11. 12:50
Kínosan kezdődik Václav Klaus cseh köztársasági elnök újabb ciklusa: lefotózták, amint egy fiatal nővel megválasztása után egy szállodába vonult, majd reggel vele együtt kijött. Ront a helyzetén, hogy megválasztása előtt a konzervatív családi értékekről beszélt. 2003-ban már volt hasonló botránya.

Václav Klaus újraválasztott cseh elnök második ciklusa rögtön egy botránnyal kezdődött. Az Aha! című cseh lap fotókat közölt róla, amint pénteken egy 25 éves nővel, Petra Bednarovával elnöki limuzinba ülnek, és egy Prága melletti luxusszállodához érkeznek. Azt is lefényképezték, amikor másnap reggel együtt jöttek ki a szállodából, és ugyanazzal a kocsival visszamentek a fővárosba.

A fényképek Klaus beiktatásának estéjén, illetve új ciklusának első napján készültek.

Az államfő helyzetét súlyosbítja, hogy megválasztása előtt ezzel a szöveggel győzködte a képviselőket: "Ha önök nem akarják betartani civilizációnk ezer éves hagyományait, keresztény értékeit, a klasszikus családi értékeket és az emberi élet iránti tiszteletet, akkor ne szavazzanak rám, mert én ezeket az értékeket tisztelem."

Az elnök szóvivője mindössze így kommentálta a fotókat: "A bulvártól eltérően én nem ütöm bele az orrom az elnök úr magánéletébe". Klaus személyesen még nem reagált.

A most 66 éves államfő 2003-ban már keveredett hasonló botrányban. Akkor első megválasztása előtt egy diáklánnyal bukott le. A két esetet összeköti, hogy akkori és mostani partnere is szőke volt. Akkor felesége megbocsátotta férje félrelépését, most még ő sem nyilatkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?