Ilona
17 °C
32 °C

Kismamára zuhant egy kőtömb Sopronban

2007.05.29. 17:29
A rendőrség szerint akár tragédiát okozhatott volna az a tíz kilogrammos kőtömb, amely kedden egy gyermekeivel sétáló nőre zuhant. Pécsen a vihar egy bádoglemezt sodort a járókelők közé.

A soproni belváros egyik épületének homlokzatáról kedden lezuhant mintegy tíz kilogrammos beton díszítőelem érintőlegesen megütött egy arra haladó kismamát, aki kéztörést szenvedett.

A kismama pár hónapos kisgyermekét kocsiban tolta, a négyéves nagyobbacska pedig mellette lépegetett. A fiatalasszony kéztörést szenvedett, a gyermekek szerencsére nem sérültek meg.

A rendőrök azt is vizsgálták, hogy szándékosság történt-e, de ezt az eddigi vizsgálatok kizárták, mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A szerencsének köszönhető, hogy a nyolc méter magasságból leszakadt betondarab nem okozott tragédiát, tette hozzá Kocsis Tünde alezredes.

Pécsen a viharban egy épület tetejéről leszakadt negyven négyzetméteres bádoglemez zuhant járókelők közé, de senki sem sérült meg - közölte a baranyai katasztrófavédelem ügyeletese. A Baranya megyét elérő kedd délutáni vihar után 25-30 esetben hívták a katasztrófavédőket különböző károk elhárításához.

Vihar Tolnában is
A hőmérséklet szinte percek alatt 25-ről 15 fokra Celsius fokra zuhant Tolna megyében, ahol az első riasztás negyed öt után néhány perccel Dombóvárról érkezett, egy kidőlt fát kellett eltávolítani. Ezt követően a városban s a környező településeken még hét fát csavart ki a vihar. Tamásiban három helyen dőlt fa útra, kerítésre. Emiatt hívták a tűzoltókat a holt Duna-ág melletti üdülő-településre, Domboriban is. (MTI)