Olivér
5 °C
8 °C

Kismamára zuhant egy kőtömb Sopronban

2007.05.29. 17:29
A rendőrség szerint akár tragédiát okozhatott volna az a tíz kilogrammos kőtömb, amely kedden egy gyermekeivel sétáló nőre zuhant. Pécsen a vihar egy bádoglemezt sodort a járókelők közé.

A soproni belváros egyik épületének homlokzatáról kedden lezuhant mintegy tíz kilogrammos beton díszítőelem érintőlegesen megütött egy arra haladó kismamát, aki kéztörést szenvedett.

A kismama pár hónapos kisgyermekét kocsiban tolta, a négyéves nagyobbacska pedig mellette lépegetett. A fiatalasszony kéztörést szenvedett, a gyermekek szerencsére nem sérültek meg.

A rendőrök azt is vizsgálták, hogy szándékosság történt-e, de ezt az eddigi vizsgálatok kizárták, mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A szerencsének köszönhető, hogy a nyolc méter magasságból leszakadt betondarab nem okozott tragédiát, tette hozzá Kocsis Tünde alezredes.

Pécsen a viharban egy épület tetejéről leszakadt negyven négyzetméteres bádoglemez zuhant járókelők közé, de senki sem sérült meg - közölte a baranyai katasztrófavédelem ügyeletese. A Baranya megyét elérő kedd délutáni vihar után 25-30 esetben hívták a katasztrófavédőket különböző károk elhárításához.

Vihar Tolnában is
A hőmérséklet szinte percek alatt 25-ről 15 fokra Celsius fokra zuhant Tolna megyében, ahol az első riasztás negyed öt után néhány perccel Dombóvárról érkezett, egy kidőlt fát kellett eltávolítani. Ezt követően a városban s a környező településeken még hét fát csavart ki a vihar. Tamásiban három helyen dőlt fa útra, kerítésre. Emiatt hívták a tűzoltókat a holt Duna-ág melletti üdülő-településre, Domboriban is. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?