Gusztáv
-4 °C
1 °C

Aligátor szállt fel az iskolabuszra

2004.03.10. 12:18
Aligátor veszélyeztette tizenegy floridai gyerek életét egy iskolabuszon. A hüllő ugyanis elállta a busz útját, a sofőr pedig engedett a gyerekek rábeszélésének, akik így felvihették a buszra a veszélyes állatot.
Egy másfél méteres aligátor társaságában utazott haza tizenegy floridai felsőtagozatos és középiskolás diák a múlt hét csütörtökön. A gyerekek hazafelé tartottak az iskolából, amikor a busz útját egy aligátor állta el. A sofőr, Sherry Hattaway megengedte a gyerekeknek, hogy felcibálják a ragadozó hüllőt a buszra.

A buszon szerencsére senki nem sérült meg, az aligátor is túlélte az utazást. Hattawayt azonban fizetett szabadságra küldték az eset kivizsgálásának idejére.

Életveszélyben

"Ha igazak az állítások, akkor a lehető legfelelőtlenebb, a gyermekek életét veszélyeztető döntést hozta meg a buszsofőr" - nyilatkozta az AP-nek John Long, a Pasco általános iskola és gimnázium főfelügyelője. Hattaway nem kívánt reagálni az AP megkeresésére.

A tanúk szerint egyébként a sofőr először nem akarta felengedni a veszélyes állatot a buszra, de a gyerekek végül rábeszélték. Négy fiú ezután leugrott a buszról, botokkal kikergették menedékéből az időközben elbújó állatot és felrángatták a buszra. Az aligátor száját szikszalaggal összeragasztották.

Nagy fegyelmet tartott

Az aligátort végül egy testvérpár házánál rakták ki, a fivérek apja hazaérkezése után szabadon engedte a hüllőt. Az apa fiaival megértő volt - "a gyerekek csak gyerekek" - de Hataway, "egy felelősen gondolkodó felnőtt" viselkedése felháborította - írja az AP.

Hattawaynek eddig makulátlan volt a munkahelyi előélete, értékeléseiben rendre jó és kiváló osztályzatokat kapott. Hat egymást követő értékelésben is kiemelték, hogy nagy fegyelmet tart a buszon, és megbízható.