Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc áldozatot már azonosítottak

2002.07.01. 11:14
Tizennyolcan súlyosan, tizennégyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek a hétfő hajnali buszszerencsétlenségben. Az MTI körképéből kiderül, hogy súlyos az állapota az utazást szervező katolikus papnak és megsérült a busz sofőrje is, az ő állapotáról azt követően mondanak részleteket, hogy befejezték a férfi operációját. Közben a tizenkilenc áldozat közül már nyolcat azonosítottak.
A marcali kórházba a 32 lengyel sérült közül a legtöbbet, összesen 11-et, köztük két súlyos állapotban lévőt szállítottak be a mentők. Boros Sándor, a marcali kórház igazgató-főorvosa, az MTI érdeklődésére elmondta: a különböző törésekkel, mellkasi sérülésekkel hozzájuk szállított sérülteket hajnal óta folyamatosan ellátják, egymás után végzik el a szükséges műtéteket. Tájékoztatása szerint az intenzív osztályon fekvő két súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Az egyik sofőrt Nagyatádon ápolják

A lengyel turistabusz egyik, súlyos sérülésekkel kórházba szállított sofőrjét végtag és mellsérülései miatt a nagyatádi kórházban délelőtt műtéteket hajtanak végre. Állapotáról csak ezt követően tudnak felvilágosítást adni.

Az utazást szervező lengyel katolikus pap is súlyosan megsérült, a mentők a keszthelyi kórházba szállították - tudta meg az MTI. A pappal együtt összesen tíz sebesültet, öt súlyos és öt könnyűt ápolnak a keszthelyi kórházban.

Műtőben a súlyos sérültek

Az intézet osztályvezető főorvosa, Benedek György hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyik súlyos sérültet már a műtőbe vitték, és rövidesen egy másik súlyos sérültet is megoperálnak. Az intenzív osztályon koponya-, végtag- és gerincsérülésekkel kezelik a balesetet szenvedett lengyel állampolgárokat. Az öt könnyebb sérült elsősorban töréseket szenvedett.

A zalaegerszegi kórházba öt sérült került. Egy súlyosan sérült férfit az intenzív osztályon tartanak megfigyelés alatt, s feltehetően egyhetes ápolásra szorul. Ugyancsak megfigyelés alatt tartanak két könnyebb sérültet a traumatológiai osztályon, két beteg pedig az ambulancián kapott orvosi ellátást, és hamarosan távozhat a kórházból.

A hétfő hajnali lengyel turistabusz 19 halálos áldozata közül a délelőtti órákig nyolcat sikerült azonosítani - közölte az MTI-vel Vass Ferenc őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense. Az áldozatokról azonban egyelőre további információval nem tudott szolgálni. Tájékoztatása szerint a baleset többi áldozatát az azonosítás céljából a marcali kórházba szállították.

A rendőrtiszt elmondta továbbá, hogy a balesetet követően elsődleges feladat volt a sérültek ellátása, így hétfőn a késő délelőtti órákban még a tanúkihallgatások sem kezdődtek el. A siófoki Volán-telepre szállított busz vizsgálata - a rendőrtiszt tájékoztatása szerint - meglehetősen hosszas vizsgálat veszi kezdetét a műszaki szakértők bevonásával.