Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nyolc áldozatot már azonosítottak

2002.07.01. 11:14
Tizennyolcan súlyosan, tizennégyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek a hétfő hajnali buszszerencsétlenségben. Az MTI körképéből kiderül, hogy súlyos az állapota az utazást szervező katolikus papnak és megsérült a busz sofőrje is, az ő állapotáról azt követően mondanak részleteket, hogy befejezték a férfi operációját. Közben a tizenkilenc áldozat közül már nyolcat azonosítottak.
A marcali kórházba a 32 lengyel sérült közül a legtöbbet, összesen 11-et, köztük két súlyos állapotban lévőt szállítottak be a mentők. Boros Sándor, a marcali kórház igazgató-főorvosa, az MTI érdeklődésére elmondta: a különböző törésekkel, mellkasi sérülésekkel hozzájuk szállított sérülteket hajnal óta folyamatosan ellátják, egymás után végzik el a szükséges műtéteket. Tájékoztatása szerint az intenzív osztályon fekvő két súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Az egyik sofőrt Nagyatádon ápolják

A lengyel turistabusz egyik, súlyos sérülésekkel kórházba szállított sofőrjét végtag és mellsérülései miatt a nagyatádi kórházban délelőtt műtéteket hajtanak végre. Állapotáról csak ezt követően tudnak felvilágosítást adni.

Az utazást szervező lengyel katolikus pap is súlyosan megsérült, a mentők a keszthelyi kórházba szállították - tudta meg az MTI. A pappal együtt összesen tíz sebesültet, öt súlyos és öt könnyűt ápolnak a keszthelyi kórházban.

Műtőben a súlyos sérültek

Az intézet osztályvezető főorvosa, Benedek György hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyik súlyos sérültet már a műtőbe vitték, és rövidesen egy másik súlyos sérültet is megoperálnak. Az intenzív osztályon koponya-, végtag- és gerincsérülésekkel kezelik a balesetet szenvedett lengyel állampolgárokat. Az öt könnyebb sérült elsősorban töréseket szenvedett.

A zalaegerszegi kórházba öt sérült került. Egy súlyosan sérült férfit az intenzív osztályon tartanak megfigyelés alatt, s feltehetően egyhetes ápolásra szorul. Ugyancsak megfigyelés alatt tartanak két könnyebb sérültet a traumatológiai osztályon, két beteg pedig az ambulancián kapott orvosi ellátást, és hamarosan távozhat a kórházból.

A hétfő hajnali lengyel turistabusz 19 halálos áldozata közül a délelőtti órákig nyolcat sikerült azonosítani - közölte az MTI-vel Vass Ferenc őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense. Az áldozatokról azonban egyelőre további információval nem tudott szolgálni. Tájékoztatása szerint a baleset többi áldozatát az azonosítás céljából a marcali kórházba szállították.

A rendőrtiszt elmondta továbbá, hogy a balesetet követően elsődleges feladat volt a sérültek ellátása, így hétfőn a késő délelőtti órákban még a tanúkihallgatások sem kezdődtek el. A siófoki Volán-telepre szállított busz vizsgálata - a rendőrtiszt tájékoztatása szerint - meglehetősen hosszas vizsgálat veszi kezdetét a műszaki szakértők bevonásával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!