Géza
-11 °C
-4 °C

Az oroszlánok közé dobta a kirúgott melóst

2004.02.10. 15:08
Oroszlánok téptek szét Dél-Afrikában egy mezőgazdasági munkást, miután volt munkaadója behajította őt a vadállatok közé. A tettest hétfőn tartóztatták le Hoedspruit közelében lévő birtokán, ahol vadállatok felnevelésével és szaporításával foglalkoznak. Három bűntársával együtt bíróság elé állítják szándékos emberölés vádjával.
A rendőrség birtokában lévő tanúvallomások szerint a 38 éves Nelson Shisanét 2003 végén bocsátották el az állatfarmról, miután összekülönbözött munkaadójával.

Csak a ruháit akarta visszaszerezni

A férfi február elején visszament a birtokra, ahol rátámadtak, és addig ütlegelték, amíg eszméletét vesztette. Ezután autóba rakták, a 15 kilométerre lévő mokwalói rezervátumba szállították, és a kerítésen át bedobták az oroszlánok ketrecének kifutójába, ahol a vadállatok széttépték.

Shisane családja nyugtalankodott a férfi eltűnése miatt, és értesítette a rendőrséget. A rendőrök a keresésére indultak, tanúkat szereztek, végül a kifutóban megtalálták a szerencsétlen férfi koponyáját, egyik lábszárának maradványát és véres ruhafoszlányait. Jelenleg egy pretoriai laboratóriumban vizsgálják valamennyit.

A johannesburgi The Star című napilap szerint Nelson Shisane az év eleje óta kétszer is járt az Engediben található állatfarmon, hogy elhozza néhány ott hagyott ruhadarabját és személyes tárgyait. Egykori munkaadója azonban minden alkalommal kiutasította őt.