Gerzson
-3 °C
3 °C

A bíróság erkélyéről ugrott le az elítélt orvos

2005.05.31. 19:52
Nem jogerősen tív éves fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint megerőszakolt, bántalmazott, fogva tartott és kétmillió forint váltságdíjat követelt egy 59 éves asszonyért. Az ítélethirdetés után a férfi még a bíróságon öngyilkos lett.

Másodfokon folytatódik annak a férfinak az ügye, aki miután tíz évre ítélték, kiugrott a Fővárosi Bíróság erkélyéről és halálra zúzta magát. Darázs Szabolcsot nem jogerősen tíz év fegyházra ítélték minősített emberrablás, nemi erkölcs elleni bűncselekmények és súlyos testi sértés miatt. A 31 éves orvos egy 59 éves asszonyt megerőszakolt, bántalmazott, fogva tartott és kétmillió forint váltságdíjat követelt érte az első fokú ítélet szerint.

Az addig szabadlábon védekező férfit a hétfői ítélethirdetést követően előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Ezt követően Darázs Szabolcs kiment az FB második emeleti tárgyalóteremnek erkélyére, telefonált édesanyjának, hogy nem bír tovább élni, majd az utcára vetette magát. A TV2 Tények című műsora szerint a férfi ügyvédjével ment ki az erkélyre. A mentők súlyos állapotban szállították kórházba, megkísérelték újraéleszteni, de nem sikerült.

A bíróság kedden lezárta az öngyilkosság miatt indított vizsgálatot. A másodfokon eljáró bíróság a szabályok szerint az elkövető halála miatt majd megszünteti a büntetőeljárást.

"Egy olyan különleges élethelyzetben megtörtént rendkívül sajnálatos esetről van szó, melynek úgy véljük nincsenek általánosítható tanulságai. Egy ilyen kivédhetetlen esemény megelőzésére képtelenség rendszabályokat alkotni" - mondta Frech Ágnes büntetőkollégium-vezető.