Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Huszonegy embert ölt meg villámcsapás Kínában

2007.06.26. 15:02
A földjeiken dolgozó falusi kínaiakat ölt meg az utóbbi napokban több villámcsapás. Az áldozatok között van négy nő és két, 14 éven aluli gyermek is.

Legalább 21 embert csaptak agyon villámok Kína keleti részén az utóbbi három napban, közölte kedden a hivatalos állami Hszinhua hírügynökség.

Az áldozatok valamennyien falusi lakosok, akik általában a földjeiken dolgoztak, és eközben érte őket a végzetes villámcsapás. A

Az áldozatok között van négy nő és két, 14 éven aluli gyermek is. Az egyetlen különleges eset Csecsiangban történt, ahol hat férfi éppen síremléket állított fel egy dombtetőn. Az egyetlen családhoz tartozó rokonok a beton-síremléket éppen befejezték, amikor a villám odavágott. Öten azonnal meghaltak, a hatodik férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A kínai meteorológusok szerint a keleti tartományokban a következő napokban is folytatódnak a viharok. A ciklonoknak és árvizeknek idén már 155 halálos áldozata volt Kínában, miközben az ország északi részén több mint 2 millió embert sújt a hónapok óta tartó szárazság.