Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Németországban a vihar, Indiában a hőség szedi áldozatait

2007.06.10. 01:35
Több tucatnyian sérültek meg vihar következtében szombaton Németország nyugati és délnyugati részén. Indiában halálos áldozatai is voltak a napok óta tartó kánikulának.

A rendőrség adatai szerint az észak-rajna-vesztfáliai Wendenben tizennégyen sérültek meg egy sörsátorban, ahová az eső elől menekültek be. Négy embert kellett kórházba szállítani, miután Rajna-Pfalz szövetségi államban egy kempinget villámcsapás ért, kilenc másik ember ugyanitt könnyebb sérüléseket szenvedett.

Észak-Rajna-Vesztfáliában, Baden-Württembergben, Hessenben és Rajna-Pfalzban számos közlekedési dugó alakult ki a vízzel elárasztott utcákon. Több városban a kidőlt fák és az orkánszerű szél miatt akadozott a vasúti és a légi közlekedés, és kimaradások voltak az áramszolgáltatásban is.

A baden-württembergi Stuttgartban és Esslingenben villámcsapás következtében több lakóház is kigyulladt. A Majna-Frankfurt melletti Merfeldenben galambtojás nagyságú jégdarabok hullottak.

Indiában szombatra 53-ra emelkedett a hőhullám halálos áldozatainak száma. Hivatalos adatok szerint szombaton 18-an haltak meg, közöttük 15-en Uttar Prades államban.

Újdelhiben szombat délben 44,9 Celsius-fokot mértek, ami 0,8 fokkal volt magasabb a június 2-án mért előző melegrekordnál. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban nem sem enyhül a hőség, vasárnap a napi csúcshőmérséklet várhatóan megközelíti a 46 Celsius-fokot.