Sára, Márió
2 °C
6 °C

Leszakadt egy lift az ukrán közlekedési minisztériumban

2006.05.29. 13:08
Húszan voltak abban a minisztériumi liftben, ami Kijevben, a 23- emeletről zuhant le hétfőn. Az automata fékezőrendszer a 11. emeletnél bekapcsolt, de így is nyolcan súlyosan megsérültek.

Leszakadt egy lift az ukrajnai közlekedési minisztériumban hétfőn, a 23. emeletről lezuhant felvonó húsz utasa közül tízen megsérültek.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik tisztviselője elmondta, hogy az automata fékezőrendszer működésbe lépett, amikor a lift a 11. emeletnél járt, így lelassította a zuhanást. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

A liftben tartózkodó húsz ember közül nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek, a csonttörésekkel és koponyasérülésekkel kórházba szállított sérültek állapota stabil. További két sérült felületes karcolásokat szenvedett, őket a helyszínen látták el az orvosok.

A közlekedési minisztérium Kijev legmagasabb épületeinek egyikében, egy 27 emeletes toronyházban található. A minisztérium különbizottságot állított fel a baleset körülményeinek és okainak kivizsgálására.

A volt szovjet köztársaságokban számos elavult technológiájú lift működik, amelyeket anyagiak híján csak rendszertelenül ellenőriznek és javítanak.