Edina
-12 °C
-3 °C

Gázpalackot lopott, felgyújtották

2004.10.08. 10:28
Brutálisan meglincseltek egy gázpalacklopáson kapott férfit Juliaca lakói. Az elmaradt perui Titicaca régióban gyakori az önbíráskodás, áprilisban Ilave lakói verték agyon korrupcióval gyanúsított polgármesterüket.
Meglincselték egy lopáson kapott társukat Juliaca lakói, jelentette az AP. Az elmaradott perui Titicaca régióban található falucska lakói gázpalacklopáson érték az ötvennégy éves Alejandro Noalca Mamanit. A feldühödött falusiak egy lámpaoszlophoz kötözték a tolvajt.

A falu főterén mintegy ezer helyi lakos gyűlt össze, akik benzinnel locsolták le Mamanit, majd fel is gyújtották. A testfelülete nyolcvanöt százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett férfit a kiérkező rendőrök szállították kórházba, életét azonban már nem sikerült megmenteni.

Mamani a jelentések szerint egy főzéshez használt gázpalackot lopott el.

Az elmaradott térségben gyakori az önbíráskodás, írja az AP. Április 26-án a szomszédos Ilave város feldühödött polgárai verték agyon korrupcióval vádolt polgármesterüket. A városban a rohamrendőrség kétszáz fős alakulata tudta csak helyreállítani a rendet.