Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ismét felbukkant a kínai 'Loch Ness-i szörny'

2003.07.15. 10:34
Az észak-koreai határ közelében lévő kínai Tiencsi-tóban lakó titokzatos lényről és legalább húsz, ugyancsak azonosíthatatlan társáról több helyszíni jelentés is napvilágot látott az elmúlt napokban. A szörnyet először éppen egy évszázada látták először, de - akárcsak skóciai "rokonát" - őt sem sikerült mind a mai napig azonosítani.
Mint a Beijing Youth Daily című napilap keddi számában beszámolt róla, július 11-én több Csilin tartománybeli kormánytisztviselő látott egy egész falka titokzatos lényt a Csangpaj-hegyekben fekvő tóban. Egyikük szerint 50 perc alatt ötször jelentek meg, volt, hogy csak egyesével, de előfordult, hogy legalább húszan úsztak a tóban. A lényeket 2-3 kilométer távolságból pillantották meg, és bár onnan csak fekete és fehér foltoknak látszottak, a víz fodraiból arra a következtetésre jutottak, hogy élőlényekről van szó.

Emberfejű szörny

A jelenséget hivatalosan nem erősítették meg. A helyi évkönyvek szerint 1903-ban egy hatalmas bölényre emlékeztető lény fülsértő ordítással emelkedett ki a vízből, és meg akart támadni három embert, az egyik azonban hatszor belelőtt a hasába. A fenevad nagy üvöltéssel eltűnt a vízben. Egy újabb feljegyzés szerint a szörny feje inkább emberére hasonlított, kivéve nagy kerek szemét, kiugró száját és másfél méter hosszú nyakát. Látni vélték azt is, hogy egy fehér gyűrű választja el nyakát törzsétől, és lágy, szürke bőre van.