Friderika
13 °C
29 °C

Esőért imádkoznak az emberfogú hal városában

2006.07.25. 11:12
Egynapos böjttel és imádsággal vetnének véget a szárazságnak Lubbockban. A texasi kisvárosban a múlt héten emberfogú halat fogtak és hisznek az imában, ami 2004-ben egyszer már bejött.

Imanapot szervez a texasi Lubbock önkormányzata, jelentette a UPI amerikai hírügynökség. A kisváros a múlt héten egy rejtélyes, emberfogú hal kapcsán került a világsajtóba.

"Senki sem mondhatja meg Istennek, hogy mit tegyen, mit ne tegyen, de itt Nyugat-Texasban komoly szárazság pusztít. És mivel Ő az, aki az esőfelhőket irányítja, a kegyelméért és a segítségéért könyörgünk" - nyilatkozta a helyi Avalanche-Journalnak David Miller polgármester.

A városi tanács még a héten sürgősséggel elfogadhatja azt a határozatot, amiben imádkozásra és böjtölésre szólítják a városlakókat. Az imanapot vasárnap tartanák, írja a UPI.

Lubbockban idén az átlagos 250 milliméternyi csapadéknak alig a fele hullott le eddig. Június elseje, a gyapottermesztési szezon kezdete óta mindössze 20 milliméter eső esett a normális 110 miliméter helyett.

A hatóságok szerint az ima bizonyítottan segít. 2004 januárjában, egy aszályos év után a városka egy vasárnap imanapot tartott. 2004 végül Lubbock történelmének második legcsapadékosabb éve lett, írja a UPI.