Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Esőért imádkoznak az emberfogú hal városában

2006.07.25. 11:12
Egynapos böjttel és imádsággal vetnének véget a szárazságnak Lubbockban. A texasi kisvárosban a múlt héten emberfogú halat fogtak és hisznek az imában, ami 2004-ben egyszer már bejött.

Imanapot szervez a texasi Lubbock önkormányzata, jelentette a UPI amerikai hírügynökség. A kisváros a múlt héten egy rejtélyes, emberfogú hal kapcsán került a világsajtóba.

"Senki sem mondhatja meg Istennek, hogy mit tegyen, mit ne tegyen, de itt Nyugat-Texasban komoly szárazság pusztít. És mivel Ő az, aki az esőfelhőket irányítja, a kegyelméért és a segítségéért könyörgünk" - nyilatkozta a helyi Avalanche-Journalnak David Miller polgármester.

A városi tanács még a héten sürgősséggel elfogadhatja azt a határozatot, amiben imádkozásra és böjtölésre szólítják a városlakókat. Az imanapot vasárnap tartanák, írja a UPI.

Lubbockban idén az átlagos 250 milliméternyi csapadéknak alig a fele hullott le eddig. Június elseje, a gyapottermesztési szezon kezdete óta mindössze 20 milliméter eső esett a normális 110 miliméter helyett.

A hatóságok szerint az ima bizonyítottan segít. 2004 januárjában, egy aszályos év után a városka egy vasárnap imanapot tartott. 2004 végül Lubbock történelmének második legcsapadékosabb éve lett, írja a UPI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?