Jenő
-2 °C
6 °C

Emberfogú halat fogtak Texasban

2006.07.21. 10:18
Komoly fejtörést okoz egy torzszülött hal az amerikai vadőröknek. A Texasban fogott halnak emberi fogsora van, és talán Dél-Amerikából származik.

Scott Curry nem is sejthette, mekkora fogás volt az a tízkilós hal, amit a Buffalo Springs tavon fogott a texasi Lubbockban. Amikor kiakasztotta a horgot, legnagyobb megdöbbenésére egy emberi fogsor vicsorgott vissza rá.

A fura torzszülött a helyi vadvédelmi hatóságnak is komoly fejtörést okozott. "Sose láttam még ilyet" - nyilatkozta a local6.com-nak Greg Thornton, a Buffalo Sprongs tó menedzsere. Pedig már 36 éve dolgozik a tónál.

Egyik munkatársa fényképeket készített a különös állatról, hogy meghatározhassák fajtáját. Egyelőre arra jutottak, hogy pacu lehet, bár az Dél-Amerikában őshonos.

A tó menedzsmentje most száz dollárt (21 772 forintot) ajánl minden egyes kifogott példányért. Curry ugyanis még egy példányt látott azután, hogy az elsőt kifogta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?