Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mókusok tépték szét a kóbor kutyát

2005.12.02. 14:00
Ősszel macskákat terrorizáltak, télen már egy kóbor kutyát is széttéptek a szahalini mókusok. Egy helyi tudós szerint komoly bajok lehetnek az erdőkben, a mókusok a fenyőmagkrízis miatt agresszívek.

Agresszív mókuscsapat garázdálkodik Szahalin szigetén. A fekete mókusok Lazo városka egy közparkjában támadtak rá egy kóbor kutyára, amit "valósággal kibeleztek" - idézi a BBC Anasztazia Trubicina helyi újságírót. A mókuscsapatot csak az emberek látványa riasztotta el, a járókelők szerint szájukban a kutya darabjaival szaladtak el.

A BBC jelentése szerint fenyőmagkrízis van Szahalinon, ez indokolhatja a mókusok szokatlan agresszivitását.

Komoly bajok

#alt#
A kis dögök azért ilyen izgatottak, mert nincs mit enniük

A mókustámadást három helyi lakos látta. Elmondásuk szerint egy "nagy" kóbor kutya zajongott a parkban, ugatva kergette a mókusokat. A fák ágai között rejtőző mókusok váratlanul szervezett ellentámadásba lendültek és pillanatok alatt leterítették az állatot.

Mihail Tijunov helyi tudós még sosem hallott ilyen mókustámadásról. Élelem híján a mókusok madárfészket fosztogatnak, de az, hogy agyonrágjanak egy kutyát szerinte abszurd. "Ha ez valóban megtörtént, komoly bajok lehetnek az erdőinkben" - mondta a BBC-nek.

Módosult tudat

#alt#
Kutyalesen

Ha a mókusok agresszivitása szokatlan, akkor valóban bajok lehetnek az orosz erdőkben. Az ősszel Szahalinon macskákat terrorizáló mókusokról beszéltek. Egy helyi lakos szerint ez azért lehet, mert a helyi erdőkben egyáltalán nem termett idén fenyőmag. "A kis dögök azért ilyen izgatottak, mert nincs mit enniük" - nyilatkozta a BBC-nek a Mihalicsként bemutatkozó helyi lakos.

A kiéhezett mókusok nem először okoznak riadalmat Oroszországban. Két éve Jakutföldön okoztak pánikot az éhezés miatt tudatmódosult mókusok, amik az élelem utáni hajszájukban még emberekre is rátámadtak.