Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Ufónak nézték az égő macskát

2003.03.26. 11:18
Egy norvég városka lakosai egy égő tűzgömböt láttak az éjszakában, ami később felrobbant. "Ufó"- gondolták az emberek. "Macska"- mondták a tudósok.
A norvégiai Lardal városka lakóinak nyugalmát különös dolog zavarta meg egy éjjel. Hangos robbanás kíséretében egy fénylő tűzgömb tűnt fel az éjszakai égbolton, amely viszonylag lassan a föld felé tartott. "Ufó"- gondolták a városka lakói. Az emberek közül a kalmár szellemmel megáldott lakók valószínűleg már arra gondoltak, hogy az amerikai Rosswell városkához hasonlóan itt is beindul az évente dollármilliókat hozó ufóturizmus.

Ám a helyszínre vonuló szakértők hamar megoldották a rejtélyt. Lars Helge Sogn ugyanis egy macska egy elszenesedett tetemére bukkant egy magasfeszültségű távvezeték oszlopa tövében. A szakértő szerint minden bizonnyal a macska felmászott az oszlopra, és amikor a távvezetékhez ért, akkor teste szinte felrobbant a nagyfeszültségű áramtól. Sogn állítja, hogy az emberek az égő macskát nézték ufónak, szó sincs természetfeletti jelenségről - jelentette az Aftenpost.