Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kétszázmilliót örökölt a világ leggazdagabb macskája

2003.05.06. 16:00
Megfogta az isten lábát Tinker, a kandúr. Hála néhai gazdájának, a tavaly 89 éves korában elhunyt özvegyasszonynak, Margaret Layne-nak, az egykori kóbor macska jelenleg fényűző életet él: saját házában lakik, és minden nap halat eszik.
A The Times keddi számában megjelent tudósítás szerint az özvegy végrendeletében macskájára hagyta London Harrow negyedében lévő, 350 000 font sterlinget érő házát és egy alapítványba befektetett 100 000 font sterling értékű részvényeit.

Ha megszökik, elveszti vagyonát

Tinker öröksége együttesen tehát 450 000 font sterlingnek felel meg: ez 700 000 eurót, több mint 261 millió forintot ér. Az örökhagyó egyetlen kikötése az volt, hogy amennyiben Tinker megint kóborlásra adja a fejét, akkor jó sora érjen véget. Különben 21 év elteltével, vagy ha közben a most nyolc éves kandúr elpusztulna, az örökség az elhunyt szomszédjaira, Ann és Eugen Wheatley-re száll át.

Édes hármas

Különben éppen a szomszéd házaspár gondozza Tinkert - ők gondoskodnak mindennapi élelméről és az elengedhetetlen tejről. Újabban társai is vannak a dúsgazdag macskának: Lucy, aki a Wheatley házaspár macskája volt, de miután kiscicáknak adott életet, "átköltözött" Tinkerhez. A másik Stardust, a fehér macska: eddig egy barátjuknál élt, de az már nem tudja tovább gondját viselni - áll az AP jelentésében.