Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Keresik az orvosi maszkos rablókat

2005.05.27. 21:36
Pénteken két patikát is kifosztott az a két orvosi maszkot viselő férfi, akikről a rendőrök azt gondolják, hogy további három patika és egy bolt kirablásáért is felelősek. A rendőrség korábban félmillió forintot ajánlott a nyomravezetőnek.

Valószínűnek tűnik, hogy egy fegyveres rablássorozat részeként raboltak ki egy patikát pénteken este Budapesten.

A HavariaPress úgy tudja, a fegyveres támadás este fél hétkor történt a III. kerületi Vasút soron található gyógyszertárban. A helyiségbe berontó két férfi orvosi álarccal álcázta az arcát. Egyikük fegyverrel a bent tartózkodó két női alkalmazottat kizavarta a kasszák mögül, míg társa kiemelte a pénzt a két pénztárgépből.

A két férfi kerékpárral menekült el, Békásmegyer irányába. Azt egyelőre nem tudni, mekkora zsákmánnyal távoztak. A rablás ideje alatt a patika hátsó helyiségében tartózkodott a tulajdonos fia, aki üldözőbe vette a támadókat, azonban a fegyveresek gyorsabbnak bizonyultak és eltűntek a környékről.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a mostani fegyveres rablásnak köze van-e a szintén pénteken, még dél körül egy XIII. kerületi gyógyszertár ellen irányuló másik fegyveres támadáshoz. Az orvosi maszkot viselő rablók egyike fegyverrel a kezében a hátsó raktárhelyiségbe terelte a patika három alkalmazottját, amíg társa a kasszából kiemelte az ott található készpénzt, majd elmenekültek a helyszínről. Pontosan egy héttel ezelőtt a III. kerületben is kiraboltak egy gyógyszertárat.

A két utóbbi esetben szintén két, zöld orvosi álarcos férfi volt a tettes, a szemtanúk által adott személyleírások is egyeznek. Május 5-én két patikát és egy élelmiszerüzletet raboltak ki mindössze fél óra leforgása alatt szintén a III. kerületben.

Akkor még a rendőrség egy rablóról adott hírt, aki először a Vasút soron lévő patikába rontott be nem sokkal egy óra előtt, és a dolgozókat fegyverrel megfenyegetve elvitte az üzlet bevételét. Negyed órával később, a Viziorgona utcában egy másik patikát rabolt ki, tíz perccel később pedig a Hatvany Lajos utca egyik élelmiszerüzletét. A három rablással körülbelül 140 ezer forintot zsákmányolt a férfi. Budapest rendőrfőkapitánya akkor félmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.