Klaudia
-4 °C
2 °C

Megsütötte feleségét egy indiai politikus

2003.11.03. 15:11
Két lövéssel meggyilkolta, majd egy étterem konyhájában felszeletelte és vajban kisütötte feleségét egy indiai expolitikus. A féltékenység motiválta bűncselekmény ügyében nyolc év múltán hoz csütörtökön ítéletet az indiai bíróság.
A legjelentősebb indiai ellenzéki párt, a Kongresszus Párt ifjúsági szervezetének egykori elnöke féltékenységből követte el tettét: Sarma azt gyanította, hogy feleségét, Naina Szahnit érzékeny szálak fűzik egyik volt - s szintén párttag - iskolatársához. A bűnösnek talált férfire akár halálbüntetés is várhat.

1995. július 2-án a házastársak veszekedése során Sarma azzal vádolta meg nejét, hogy telefonon hívogatja szeretőjét, majd revolverével dühében kétszer rálőtt a nőre. A holttestet ezt követően elvitte egy étterembe, ahol felszeletelés után a vajjal meglocsolt darabokat grillsütőn elégette, hogy bűntette minden nyomát eltűntesse - áll az újdelhi rendőrség vizsgálati jelentésében.

A nyomozás során az étterem vezetője elismerte bűnrészességét, ítéletét a héten hozza meg az illetékes bíróság. A hátborzongató bűnügy kínos teher lehet a Kongresszus Párt számára a december elsején esedékes újdelhi helyhatósági választások előtt - írta az AFP.