Márk
13 °C
28 °C

Letagadta a főnök halott alkalmazottját

2006.11.13. 14:31
Munka közben rosszul lett egy 54 éves szabolcsi férfi. Főnöke először maga akarta kórházba vinni, de elkésett. Utána megpróbálta eltussolni a történteket.

Meghalt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi, akihez nem hívott mentőt munkáltatója. Az 54 éves munkás rosszul lett, főnöke pedig úgy döntött, hogy maga viszi be a nyíregyházi kórházba.

A férfi már útközben életét vesztette. Ezután döntött úgy egykori munkáltatója, hogy értesíti a mentőket. Először azonban úgy tálalta az esetet, hogy az út szélén bukkant egy ismeretlen holttestre.

A helyszínre riasztott rendőröknek a 63 éves teremi lakos végül beismerte az igazságot. Elmondása szerint először azért hazudott, mert megijedt, hogy baja lehet az eset miatt. Bevallotta, hogy a halott szintén teremi, és alkalmi munkát végzett neki.

A nyíregyházi rendőrkapitányság most közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, terheli-e felelősség a munkáltatót. A rendőrség szabolcsi sajtószóvívője az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni arról, hogy az elhunyt az alkalmi munkát feketén, vagy bejelentve végezte-e. Azt viszont megerősítette, hogy "más illetékes hatóságok is vizsgálatot indítottak az ügyben".