Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Köpködtek az ellentüntetők

2003.07.05. 18:39
A rendőrség által biztosított melegfelvonuláson a kordonon kívül egy 30 fős csoport tombolt.

Tekintse meg képeinket
Fotó: Havariapress
Ellentüntetők 30 fős csoportja várta a melegfelvonulást az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a kordonon kívül. Jelszavaik: buzik haza, rohadt köcsögök, mocskos aidsesek.

A szombaton délután, rendőri biztosítás mellett zajló melegfelvonulást egy kisebb csoport zavarta meg. Tudósítónk felismerni vélte köztük Budaházy Györgyöt, a Szabad Magyarországért Mozgalom tagját, akit a tavalyi Erzsébet hídi blokád után pénzbüntetésre ítéltek. A csoport egy transzparenst emelt a magasba: Hegyeshalomig meg se álljatok.

A rendőrök elkoboztak tőlük egy további táblát, amelyen a következő felirat volt: "Melegség-betegség, pedofilok, nekrofilok, zoofilok, magatokat kezeljétek!".

Fotó: Index
A kamionok felvonulásakor a parádét ellenzők, köztük Budaházy György, síppal, füttyel, "szemetek" kiabálással fejezték ki ellenérzésüket. A rendőrség kordonszolgálata azonban megakadályozta, hogy közel kerüljenek a felvonulókhoz.

Benyúlkáltak

A rendőrség kettős sorban állt fel a járdát az úttesttől elválasztó fémkorlát, és az aszfalton vonuló melegek közé. A sajtó képviselői azonban bementek a korlát és a rendőrök közé.

Az ellentüntetők ekkor heves köpködésbe kezdtek, a rácson benyúlkálva igyekeztek kiverni az újságírók kezéből a mikrofont és a kamerát, munkatársunkat megpróbálták megütni. Közben folyamatosan ordították, gyere közelebb, ha mersz.

A kiabálók tojásokat is dobtak a felvonulók felé. Az ellentüntetők nem követték a felvonulást, elmaradtak, ahogy az továbbhaladt. Rendőri intézkedésre, elvezetésre nem került sor.

Ők nem zavarnak

Budaházy György síppal és gyerekkel
Budaházy György pénteken, a tavalyi Erzsébet hídi blokádra emlékező demonstráción azt mondta: meggyanúsították őket azzal, hogy a homoszexuálisok tüntetését meg akarnák zavarni.

"A szabadságba az is beletartozik, hogy ha valami nem tetszik, akkor azt ki lehessen mondani" - mondta Budaházy György a budapesti Kossuth téren péntek este.

"Itt magyar gyerekeket kell szülni, nem homokosokra van szükség" - közölte Budaházy a hallgatóságával.