Minimum tíz nőt ölt meg egy sátánista gyilkos

2008.10.30. 15:14
Mintegy 400 nővel végeztek rejtélyes körülmények között a mexikói Ciudad Juárezben az utbbi 15 évben. Legalább tíz áldozatot immár bizonyíthatóan egy harmincéves férfi küldött a másvilágra, kábítószer hatása alatt, sátánista rituálé keretében.

Hogy áldozatot mutassanak be a Sátánnak két társával 1993 és 2006 között legalább 10 nőt mészárolt le José Granados. A mexikói férfi pere a mexikói-amerikai határon lévő Ciudad Juárez városában zajlik, Granadost csak a tárgyalások idejére adták ki az amerikai hatóságok. (Jelenleg ugyanis az Egyesült Államokban tölti három éves börtönbüntetését a bevándorlási törvény megsértése miatt.)

A harmincéves férfi nyolc áldozatának holttestét 2001-ben fedezték fel a város közelében. Granados bevallotta azt is, hogy az egyik nőt házának hátsó udvarán ásta el, áldozataival kábítószer hatása alatt sátánista rituálé keretében végzett. Ugyanakkor egyik társát, a korábban már 36 évi börtönre ítélt Edgar Alvarezt vádolta a kiszemelt nők elrablásának és megölésének kitervelésével.

A mexikói hatóságok szerint Ciudad Juárezben 380 nőt öltek meg az elmúlt 15 évben rejtélyes körülmények között. Az Amnesty International emberi jogi szervezet az áldozatok számát több mint 400-ra teszi.