Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Barkácsoló nácik okozták a moszkvai lakásrobbanást

2008.04.07. 20:23
Páncélokat és fegyvereket hegesztő szélsőjobboldali fiatalok miatt robbant fel pénteken egy moszkvai ház. A hatóságok szerint szerencse, hogy nem a lépcsőház felöli oldalon robbant fel a lakás, mert akkor az egész ház összedőlt volna.

Szélsőjobboldali vonzalmaikról ismert fiatalok okozták pénteken Moszkvában a három halálos áldozatot követelő lakásrobbanást. Nem terrortámadás, baleset történt, a náci fiatalok páncélokat, fegyvereket barkácsoltak, amikot a hegesztőpisztoly gázpalackja felrobbant.

A lakásban lakó 18 éves Kirill Sirjajevet és társait a Mozgalom az Illegális Bevándorlás ellen elnevezésű szervezet aktivistáiként tartják számon. Sirjajev és egyik, 29 éves társa, Nyikolaj Mironov életét vesztette a robbanás következtében, a harmadik áldozat a szomszéd lakás 35 éves lakója volt.

Sirjajev Barkoff néven szerepelt az interneten, s honlapján többek között ez áll: "Nem szeretem a buta embereket, akik okosnak hiszik magukat. Ugyanúgy nem szeretem a kaukázusiakat és az ázsiaiakat".

A szakértők szerint nagy szerencse, hogy a gázpalack az egyik utcára nyíló szobában robbant fel, mert ha a lépcsőházban történt volna a robbanás, az egész ház összeomlott volna, így három emeleten "mindössze" négy betonpanelt vitt ki. Az épület lakói közül 45 személyt szállodákban helyeztek el, illetve többen barátokhoz költöztek.

A házat egyelőre acél állványzattal erősítik meg, s remélik, hogy helyre tudják állítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!