Olivér
4 °C
8 °C

Felrobbant egy nagy moszkvai lakóház

Óriási robbanás történt egy moszkvai lakóházban péntek kora este. A 22 emeletes panleház több fala teljesen eltűnt, belátni a kiégett otthonokba. Hárman meghaltak.

Robbanás történt, majd tűz ütött ki egy 22 emeletes moszkvai lakóházban péntek délután. A lángok legalább két emeletet elborítottak. AP tudósítása szerint a tizedik emeleten történhetett a robbanás.

Az NTV orosz tévécsatorna élőben közvetítette a mentési munkát, több tucat tűzoltó- és mentőautó érkezett a helyszínenre. Eddig három halálos áldozatról érkezett hír.

A helyszínre látogató Jurij Luzskov moszkvai polgármester azonnal kizárta terrorcselekmény lehetőségét.

Az NTV szerint valószínűleg gázrobbanás történt de ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Az Itar-tassz orosz hírügynökség szerint viszont nem volt bevezetve a gáz. Más források szerint a tűzoltók egy gázpalackra gyanakszanak. A legutolsó változat szerint az egyik lakást felújították, és a hegesztéshez használt szerszámból kiszivárgó gáz robbant be.

Az épületben 600 lakás volt, középen három emelet teljesen kiégett.

A lakók többségét az NTV szerint sikerült kimenekíteni a lángoló épületből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?