Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Négy prostituáltat állítottak elő Mogyoródon

2004.08.13. 11:54
Négy prostituáltat tiltott kéjelgés miatt állítottak elő a rendőrségre csütörtökről, péntekre virradóra, egyiküket azonban terhessége miatt szabadon engedték és megszüntették ellene az eljárást. A rendőrök bevitték az örömlányok két kliensét, egy német és egy finn állampolgárt is, akikre pénzbírságot szabtak ki.
Prostituáltak és külföldi klienseik ellen indított szabálysértési eljárást a rendőrség a Forma-1 Magyar Nagydíj helyszínén, Mogyoródon csütörtökről péntekre virradó éjszaka - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Négy nőt tiltott kéjelgés szabálysértése miatt vittek be a mogyoródi rendőrőrsre, egyikük azonban terhes volt, ezért ellene megszüntették az eljárást és elengedték. A másik három prostituáltat gyorsított eljárás keretében pénteken bíróság elé állítják. A tiltott kéjelgés elzárással is büntethető.

A négy nővel együtt állítottak elő egy német és egy finn állampolgárt is, akik ellen szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalmának megszegése miatt folytattak le gyorsított eljárást. A két külföldit pénzbírsággal sújtotta a rendőrség. Ezt a szabálysértést az követi el, aki a védett övezeten belül elfogadja a prostituált felajánlkozását. A turisták 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

Mogyoródon volt az első türelmi zóna

Korábban a megyei rendőrkapitány elmondta: az önkormányzattal megállapodtak, hogy a versenypálya kerítésétől számított 150 méteren belüli területet védett övezetté nyilvánították, itt tilos a prostitúció. Tavaly 8-10 ilyen eset fordult elő, s volt olyan utcalány, akit tiltott tevékenysége miatt tíz nap elzárásra ítéltek.

Magyarország első türelmi zónáját egyébként Mogyoródon jelölték ki, még 2000-ben. Akkor nagy vihart kavart a település önkormányzatának döntése, az önkormányzati képviselők ugyanis úgy vélték árnyékot vetett a falu jó hírnevére a döntés, így 2001-ben nem volt türelmi zóna, egy évvel később viszont a korábban rendelkezésre bocsátott területen folyhatott az üzlet. Tavaly újra megtiltották a prostitúciót a településen, de magánterületeken nem tudták megakadályozni a szex-üzlet virágzását.