Valér
-2 °C
0 °C

Gót-kult weboldalt kárhoztatnak a montreáli lövöldözésért

2006.09.15. 08:20
Vámpírrajongó közösségi weboldalt hibáztatnak többen is a szerdai kanadai ámokfutásért. A Dowson College kávézójában lövöldöző férfi tagja volt a goth-horror site-nak, a végül magával is végző fiatalember egy lányt megölt, húsz embert megsebesített.

A kanadai sajtó egy része a Vampirefreaks.com című online gótikus-horror-kult weboldalt hibáztatja a szerdai montreáli ámokfutásért. Mint kiderült, a húsz embert megsebesítő és egy fiatal lányt meggyilkoló férfi tagja volt a goth-rajongók közösségi oldalának. "Gyűlölet és düh kavarog bennem" - ez állt a 25 éves Kimveer Gill profiljában az oldalon, írja a ctv.ca. A fiatalember olyan fotókat töltött fel magáról, amiken fegyverekkel pózol.

Az oldal működtetője határozottan visszautasította a vádakat, hogy a Vampirefreaks.com-nak bármi köze lenne a történtekhez. Idén egyébként már volt egy olyan gyilkossági eset, amiben szintén felmerült a Vampirefreaks.com felelőssége. Jethro Berelson szerint azonban a hatszázezer tagot számláló oldal alapvetően barátságos, erőszakmentes és szeretetteli közösség, és statisztikai alapokon bármely más, hasonló nagyságú közösségben előfordulhatnak hasonló esetek.


Kimveer Gill fegyverekkel pózol

A site vezető híre természetesen a lövöldözéssel és a médiavisszhanggal kacsolatos reagálás, amiben Jethro Berelson ("Jet") részvétét fejezi ki az érintettek hozzátartozóinak, és egyúttal leszögezi, hogy nem a weboldal hatására kezdett lövöldözni az egykori tag.

A friss híradások szerint saját magával végzett az ámokfutó, bár a rendőrség korábban azt jelentette, hogy az egyik helyszínre érkezett rendőr lőtte le a férfit. A boncolás során két lövedéket találtak a lövöldöző testében. Ezek közül az egyik a karján sebesítette meg, és ez volt az a golyó, amely a rálövő rendőr pisztolyából származott. A másik lövedék a fejét érte, és mint kiderült: ezzel az ámokfutó végzett saját magával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!