Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Vérengzés egy montreáli főiskolán

2006.09.14. 06:25
Tizenkilenc ember sebesült meg, egy pedig életét vesztette, amikor egy férfi betért egy montreali egyetem kávézójába, és célzás nélkül lövöldözni kezdett. A fegyverest a kiérkező rendőrök lőtték le.


Forrás: canada.com
A támadóval együtt ketten meghaltak, 19-en megsebesültek szerdán, amikor egy fegyveres férfi lövöldözni kezdett egy montreali főiskola kávézójában. A rendőrök lelőtték a fiatal férfit.

Az épületben pánik tört ki, a televízió képeket mutatott a Dowson College menekülő diákjairól, akik az utcára rohantak, amikor kitört a lövöldözés a 10 ezer diákot oktató intézményben.

Az egyik diák szerint a fegyveres legalább 20 lövést adott le a kávézóban ülőkre. A beszámolók alapján a tanárok a diákokhoz rohantak, hogy kimentsék őket. A lövések véletlenszerűek voltak, a túlélők szerint a támadó célzás nélkül lövöldözött. Egy szemtanú elmondta, hogy a támadó fiatal volt, húszas évei elején járhatott. „Nem mondott semmit, csak lőtt.”

Egy diák elmondta, hogy látta, ahogy az egyik lábon lőtt áldozatot épp ellátják az orvosok, egy másik pedig, akit gyomron lőttek, a járdán fekszik.

Rohantak a diákok

A kiérkező SWAT-alakulat tagjai átfésülték az egész épületet, áldozatok után kutatva, és még a közeli bevásárlóközpontot is kiürítették. A rendőrség kutyákat is bevetett, és teremről teremre végigjárták az épületet.

A Dawson College volt az első angol nyelvű felsőoktatási intézmény a quebeci iskolahálózatban, 1969-ben nyílt meg.

1989 decemberében történt már hasonló eset Montrealban: egy fegyveres tizennégy fiatal nőt ölt meg egy másik egyetemen, az Ecole Polytechnique-en, majd saját magával is végzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!