Emma
-2 °C
6 °C

Nem a móri bankrablóké a Dunából kihalászott Skorpió

2003.06.19. 16:49
Nem követtek el bűncselekményt azzal a Skorpió géppisztollyal, amiről a rendőrség azt feltételezte, hogy a móri bankrablók fegyvere. A Szervezet bűnözés Elleni Igazgatóság főnöke szerint azonban a Duna még további fegyvereket rejthet, ezért folytatják a kutatást.
Nem a móri bankrablásnál használták azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amit a napokban búvárok találtak a Dunában - mondta el az MTI-nek Bolcsik Zoltán dandártábornok, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság vezetője. A fegyverszakértői vizsgálat megállapításai szerint a fegyverrel Magyarországon nem követtek el bűncselekményt.

A rendőrség vizsgálja, hogy külföldön használták-e bűnelkövetésre a fegyvert.

Darabokat már találtak

Bolcsik szerint azt már eddig is tudták, hogy a mészárlással vádolt Hajdú László két Skorpiót is használt. Eddig azt találták meg, amelyet nem Móron, hanem a régebben elkövetett bűnügyekben használt. A búvárok korábban már mindkét fegyverhez találtak alkatrészeket - tette hozzá Bolcsik.

A dandártábornok szerint valószínűleg további fegyvereket is találnak majd a Dunában, ezért a kutatást folytatják.

A rendőrség csütörtökön két, eddig gyanúsítottként kezelt férfi, K. Béla és H. Zsolt szabadlábra helyezését is kezdeményezte. A két férfi vallomásával segítette a fegyverek megtalálását, a kihallgatások során "tisztázták szerepüket a bűncselekménnyel kapcsolatban".

A két férfit továbbra is lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja a rendőrség.