Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Néhány ezer forint volt a Mórahalomnál lelőtt postásnőnél

2008.05.15. 12:08
Kerékpárral érkezett és sárga láthatósági mellényt is viselt az a férfi, aki szerda reggel Mórahalom határában agyonlőtt egy postásnőt, majd maga is öngyilkos lett. A férfin álarc is volt, rablásra készülhetett. A postásnőnél állítólag alig néhány ezer forint volt. A halott támadót még mindig nem sikerült azonosítani.

A Független Hírügynökség információi szerint alig néhány ezer forint volt a postásnőnél, akit szerdán reggel Mórahalom határában lőtt le egy férfi, aki azután öngyilkos lett. A posta tájékoztatása szerint a kézbesítőknél még nyugdíjkifizetések idején sem lehet nagyobb összeg, a postásoknak kétszer-háromszor is fordulniuk kell ezeken a napokon. A posta pontos összeget nem közölt, de úgy tudni, minimális összeg volt a rabláskor a kézbesítőnél.

A lövések akkor dördültek, mikor a postásnő a leveleket dobta be az útmenti postaládákba. A támadás után a férfi maga ellen fordította fegyverét, és öngyilkos lett. Az asszony még élt, amikor a mentők a helyszínre értek, később a kórházban halt bele sérüléseibe. Az 56 éves asszony külterületi kézbesítőként dolgozott a társaságnál. A Magyar Posta saját halottjának tekinti, a családjának gyorssegélyt juttattak, és állják a temetés költségeit is.

A halott támadót még mindig nem sikerült azonosítani. Egyelőre annyit tudni, hogy a férfi házilag gyártott fegyverrel gyilkolta meg a postásnőt és azzal is lett öngyilkos. A férfi kerékpárral érkezett és álarcot, illetve citromsárga fényvisszaverős mellényt is viselt.

Az valószínű, hogy nem környékbeli, mert a fotója alapján nem ismerték fel az ott lakók. A rendőrség internetes oldalán is közzétette a halott fegyveres fényképét (vigyázat, sokkoló kép!). A rendőrség kéri, hogy aki a támadóról tud valamit, jelentkezzen a központi segélyhívó számokon, vagy a Telefontanú 06-80/555-111-es számán.