Valér
-2 °C
0 °C

Vádemelés a móri ügyben hamis tanúzás miatt

2006.09.11. 10:02
Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség annak a családnak a három tagja és egy nő ellen, akik - a vád szerint - hamisan tanúskodtak a bíróságon, hogy alibit biztosítsanak a móri vérengzéssel megvádolt Kaiser Edének - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Az ügyészség Kaiser Ede akkori barátnője és szülei, valamint Kaiser egy korábbi barátnőjének anyja ellen emelt vádat. Ők a móri perben azt állították: beszéltek Kaiserrel a bűncselekmény elkövetésének idején, illetve találkoztak vele.

Morvai Attila elmondta, hogy a büntetőügyben súlyosabb bűncselekmény tekintetében elkövetett hamis tanúzással vádolják a családot és a volt barátnő anyját, amelyért 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A móri ügy elsőfokú eljárásában 2004 októberében a bíróság meghallgatta Kaiser Ede volt barátnőjének anyját, aki a szakítás után is tartotta a kapcsolatot a vádlottal. Elmondta: a mészárlás napján Kaiser beugrott a nő munkahelyére, hogy kivasaltassa a nadrágját. A nő Kaiser távozása után öt perccel telefonon felhívta a férfit.

Az ügyész akkor közölte: Kaiser Budapesten, az Astoria környékén vasaltatta nadrágját. Mobilja - amikor a volt barátnő anyja hívta - azonban a varrodából történt távozása után néhány perccel már a csepeli adóra jelentkezett fel.

A másik tanú, az akkori barátnő arról beszélt, hogy a móri bankrablás előtti éjszakát Kaiser nála töltötte, másnap 13 óra körül mentek együtt a nadrágot vasaltatni. Ez idő alatt ő a kocsiban várta Kaisert. Később visszamentek Csepelre, ahonnan Kaiser felhívta a biztosítóját, majd együtt elmentek a férfi zuglói lakására.

A bíróság meghallgatta a volt barátnő apját is, aki elmondta, hogy a mészárlás napján, amikor napközben hazament, tapasztalta, hogy a lánya nem volt iskolában, Kaiser pedig egy rövidnadrágban a nappaliban ebédelt. Mint mondta, nagyon megharagudott a lányára, amiért lógott az iskolából.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!