Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Kifizetheti a rendőrség huszonötmilliós móri vérdíjat

2003.06.18. 09:53
Megkaphatja az eddigi legnagyobb, 25 milliós vérdíjat a móri bankrablók ismerőse, ha a fegyverszakértő is bebizonyítja, hogy a nemrég a Duna árterében talált géppisztolyt használták tavaly a móri bankfiók kirablásakor. A nyomravezető a gyanúsítottak előzetesben lévő ismerőse.
A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy nagy valószínűséggel megkapja a 25 millió forintos nyomravezetői jutalmat az az előzetesben lévő fiatalember, aki megmutatta a rendőrségnek, hol van elrejtve a móri bankfiók kirablásához használt géppisztoly. Előtte azonban a fegyverszakértőnek ki kell mondania, hogy a tavaly májusi bankrablásnál ezt a fegyvert használták, s a bíróságnak is el kell fogadnia a szakvéleményt bizonyítékként.

Ők voltak a segítők

A rendőrök június 3-án vettek őrizetbe két férfit, akiket a móri rablógyilkossággal meggyanúsított Hajdú László és Kaiser Ede segítőinek tartanak. A nyomozás adatai szerint ők segédkeztek a több más bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsított Hajdú fegyvereinek eltüntetésében.

Egyikük a múlt hét elején jelezte, hogy kész vallomást tenni. Állítása szerint Hajdú nem sokkal a móri vérengzés után adott neki egy táskát, hogy rejtse el biztonságos helyre. Miután nem sokkal később Hajdút letartóztatták, megnézte a táskát, amelyben egy hangtompítós géppisztoly volt. A fiatalember tavaly augusztusban döntött úgy, hogy megszabadul a fegyvertől. Csepelnél a Duna árterületén elásta a táskát, valamint a darabjaira szedett Scorpio gépfegyvert, amely múlt hét közepéig feküdt az iszapban.

Kifizethetik a 25 milliót

A Magyar Hírlap úgy értesült, a nyomozás vezetői éppen ezért nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy a beismerő vallomást tevő, előzetesben lévő gyanúsítottnak kifizessék a rekordösszegű, 25 millió forintos nyomravezetői jutalmat.