Alfréd
-3 °C
3 °C

Kigyulladt a moszkvai Kis Színház

2006.08.26. 11:36
Egy nappal azután, hogy kigyulladt szentpétervári Szentháromság székesegyház kupolája, a szintén patinás moszkvai kis színház épülete is lángra kapott. A gyorsan terjedő tüzet egyelőre nem tudták megfékezni, az épületben pedig néhányan bent rekedtek.

Tűz ütött ki a moszkvai Petrovka utcai Kis Színházban, jelentette minisztériumi közlések alapján az Itar-Tass hírügynökség. A kisjátékszín hat emeletes régi épületének legfelső szintjén, egyelőre ismeretlen okokból keletkezett a tűz, és az alsó szintek felé terjedt.

A fa bútorok lángra kaptak

A lángok kis idő alatt majdnem hétszáz négyzetméteres területre terjedtek ki, a régi épületben található fából készült bútorok és rengeteg tárgy ugyanis rendkívül hamar lángra kaptak. Az első jelentések arról számoltak be, hogy mire a tűzoltók a helyszínre értek, hogy az oltást a régi épület nehezen megközelíthető, hatodik emeletén megkezdjék, addigra a színház javarésze, és a tetőszerkezet is lángokban állt.

A színház elé érkezett több tűzoltóegység munkáját nehezítette az is, hogy a Petrovka utcában jó néhány autó parkolt az épület környékén. Az utcát a forgalom elől lezárták, amikor a környékbeliek észlelték, hogy a színház épületében tűz keletkezett. A helyszín közelében tartózkodó járókelők arról számoltak be a hírügynökségnek, hogy nem sokkal az épület kigyulladása után óriási füst lepte el az egész utcát, és mivel a színház egy lakóépület közvetlen közelében található, félő, hogy a tömb is lángra kap.

Felújítás alatt állt

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. A színház épülete felújítás alatt állt. Valószínűsíthető, hogy a hatodik emeleten keletkezett tűz az ott rárolt gázpalackokkal van összefüggésben. Személyi sérülésről sem érkezett egyelőre jelentés, a minisztérium illetékese annyit közölt, az épületben tartózkodtak emberek a tűz keletkezésekor, akik közül néhányan a liftben rekedtek, amikor a lángok az alsóbb szintekre terjedtek.

Egy nappal a moszkai tűzeset előtt kigyulladt Szentpétervár egyik legszebb temploma, a kék kupoláiról híres Szentháromság székesegyház. A főkupola teljesen leégett, a tüzet ugyanis az épület magassága miatt nem tudták időben megfékezni.