Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Melegbotrány egy ausztriai papneveldében

2004.07.12. 15:36
Papi ruhában csókolózó férfiakról készített felvételt jelentetett meg hétfői számában a Profil című osztrák hírmagazin. Az ausztriai Sankt Pöltenben működő papi szemináriumban már novemberben kipattant a botrány a homoszexuális felvételek miatt. A szeminárium vezetője és helyettese lemondott.
Az osztrák hetilapban két felvételen Wolfgang Rothe, a szeminárium vezetőjének helyettese látható egy növendékkel, amint forrón üdvözlik egymást. Egy másik fényképen Ulrich Kühl, a szeminárium vezetője látható civilben, amint egy másik tanítványt fogdos. Mindkét oktató német állampolgárságú. A hetilap szerint a szexuális játékok fényképes bizonyítékai káoszt teremtettek az egyházmegyében.

Az osztrák tömegtájékoztatásban november óta jelentek meg hírek arról, hogy Sankt Pölten papneveldéjében botrány készülődik, miután kiderült, hogy a hatóságok több ezer homoszexuális fényképfelvételre bukkantak a szeminárium egyik számítógépének tárolólemezén. A múlt héten lemondott tisztségéről a szeminárium vezetője, most pedig a helyettese is.

Hétfőn ülést kezdett az ügy miatt az osztrák püspöki konzisztórium, amely elfogadta a papi szeminárium vezetőinek a lemondását. A Vatikánban nem kommentálták az ügyet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!