Béla
3 °C
15 °C

Farsangi lövöldözés New Orleansban

2007.02.22. 12:06
New Orleans francia negyedében idén három lövöldözés történt a Mardi Gras fesztiválon, a rendőrség szerint ezek csak kisebb incidensek, és nem is volt közük a 800 ezer résztvevővel zajló rendezvényhez.

A New Orleans-i rendőrség három lövöldözés ügyében indított nyomozást, ami a hagyományosan minden évben megrendezett farsangi fesztiválon történt, írja az AP. Megítélésük szerint az estetek csak kisebb incidensnek tekinthetőek. Ez volt a második Mardi Gras (húshagyókedd) ünnepség a Katrina hurrikán 18 hónappal ezelőtti pusztítása óta.

A nyomozók arról számoltak be, hogy a két embert akkor lőtték meg, amikor éppen autójukhoz tartottak, és szóváltásba keveredtek. Egyiküknek a csípőjét találták el, a másikat a nyakán érte lövés, állapota kritikus. A harmadik lövöldözésnek szintén nincs köze a fesztiválhoz annak ellenére, hogy mindegyik incidens az ünnep helyszínei közelében történt.

Kelly Schulz, a New Orleans-i turisztikai hivatal szóvivője szerint rengeteg látogató érkezett a rendezvénye, de a szám még nem érte el a hurrikán előtt megszokottat, bár már magasabb volt a tavalyinál. A Katrina hurrikán előtt New Orleansban az ünneplők száma messze meghaladta az egymilliót, idén maximum 800 ezren vettek részt a város francia negyedében megrendezett farsangi ünnepségen.

„Jó volt mint mindig” – mondta Tom Harris, aki New Yorkból érkezett a fesztiválra. „Nem volt akkora tömeg, így kényelmesebben lehetett mozgolódni, de az ünnepség a megszokott színvonalú volt, igazi nagyszabású parti” – tette hozzá. A város egyik népszerű kocsmárosa arról számolt be, hogy a hétvégén nagy volt a forgalom, de kedden és szerdán csak lézengtek az emberek, nem igazán dobták meg a forgalmat, írja az AP.