Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Farsangi lövöldözés New Orleansban

2007.02.22. 12:06
New Orleans francia negyedében idén három lövöldözés történt a Mardi Gras fesztiválon, a rendőrség szerint ezek csak kisebb incidensek, és nem is volt közük a 800 ezer résztvevővel zajló rendezvényhez.

A New Orleans-i rendőrség három lövöldözés ügyében indított nyomozást, ami a hagyományosan minden évben megrendezett farsangi fesztiválon történt, írja az AP. Megítélésük szerint az estetek csak kisebb incidensnek tekinthetőek. Ez volt a második Mardi Gras (húshagyókedd) ünnepség a Katrina hurrikán 18 hónappal ezelőtti pusztítása óta.

A nyomozók arról számoltak be, hogy a két embert akkor lőtték meg, amikor éppen autójukhoz tartottak, és szóváltásba keveredtek. Egyiküknek a csípőjét találták el, a másikat a nyakán érte lövés, állapota kritikus. A harmadik lövöldözésnek szintén nincs köze a fesztiválhoz annak ellenére, hogy mindegyik incidens az ünnep helyszínei közelében történt.

Kelly Schulz, a New Orleans-i turisztikai hivatal szóvivője szerint rengeteg látogató érkezett a rendezvénye, de a szám még nem érte el a hurrikán előtt megszokottat, bár már magasabb volt a tavalyinál. A Katrina hurrikán előtt New Orleansban az ünneplők száma messze meghaladta az egymilliót, idén maximum 800 ezren vettek részt a város francia negyedében megrendezett farsangi ünnepségen.

„Jó volt mint mindig” – mondta Tom Harris, aki New Yorkból érkezett a fesztiválra. „Nem volt akkora tömeg, így kényelmesebben lehetett mozgolódni, de az ünnepség a megszokott színvonalú volt, igazi nagyszabású parti” – tette hozzá. A város egyik népszerű kocsmárosa arról számolt be, hogy a hétvégén nagy volt a forgalom, de kedden és szerdán csak lézengtek az emberek, nem igazán dobták meg a forgalmat, írja az AP.