Jenő
-2 °C
6 °C

Tizenöt gyermeket gázolt el a nagymama

2002.01.31. 12:37
Legalább tizennyolc ember sérült meg - közöttük tizenöt gyermek - amikor egy nagymama a hazafelé készülő gyermekek közé hajtott egy általános iskola parkolójában Los Angelesben. Az idős nő összekeverte Mercedese gázpedálját a fékkel- jelentette a Los Angeles Times és a CNN.
Elvesztette uralmát járműve felett, és a szüleikre váró gyerekek illetve tanáraik közé hajtott egy nő Los Angelesben, megsebesítve 15 gyermeket és három tanárt. Közülük három gyermek és egy tanár sérülése súlyos. A balesetet okozó 60 év körüli asszony unokájáért ment, ám egyszer csak folyamatosan gyorsulva átszáguldott az iskola parkolóján - írta le az esetet Brian Humphrey a Los Angelesi tűzoltóság szóvivője.

A nő a gázpedálra lépett a fék helyett - mondta Steve Ruda kapitány. Hozzátette, hogy azért van ilyen sok sérült, mert a gyermekek sorban állva vártak szüleikre a parkolóban. Az eset szerda délután történt az Észak Los Angelesi Eagle Rock nevű városrészben.

Gyermekek a Mercedes alatt

David Thibault iskolaigazgató szemtanúja volt az esetnek, és látta, hogy négyen-öten is az autó alá szorultak. Többen azonnal odarohantak, hogy leemelhessék a Mercedest a sérültekről. A legtöbben csak horzsolásokat és zúzódásokat szenvedtek, de egy 6 és 9 éves kisfiút mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

Tragikus baleset

A nő és az autóban ülő gyermekek csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de megfigyelésre kórházba szállították óket. Az idős hölgy nagyon megrendült az eset után. A rendőrség nem kíván vádat emelni a nő ellen, mert úgy vélik, tragikus baleset, nem pedig bűncselekmény történt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?