Tizenöt gyermeket gázolt el a nagymama

2002.01.31. 12:37
Legalább tizennyolc ember sérült meg - közöttük tizenöt gyermek - amikor egy nagymama a hazafelé készülő gyermekek közé hajtott egy általános iskola parkolójában Los Angelesben. Az idős nő összekeverte Mercedese gázpedálját a fékkel- jelentette a Los Angeles Times és a CNN.
Elvesztette uralmát járműve felett, és a szüleikre váró gyerekek illetve tanáraik közé hajtott egy nő Los Angelesben, megsebesítve 15 gyermeket és három tanárt. Közülük három gyermek és egy tanár sérülése súlyos. A balesetet okozó 60 év körüli asszony unokájáért ment, ám egyszer csak folyamatosan gyorsulva átszáguldott az iskola parkolóján - írta le az esetet Brian Humphrey a Los Angelesi tűzoltóság szóvivője.

A nő a gázpedálra lépett a fék helyett - mondta Steve Ruda kapitány. Hozzátette, hogy azért van ilyen sok sérült, mert a gyermekek sorban állva vártak szüleikre a parkolóban. Az eset szerda délután történt az Észak Los Angelesi Eagle Rock nevű városrészben.

Gyermekek a Mercedes alatt

David Thibault iskolaigazgató szemtanúja volt az esetnek, és látta, hogy négyen-öten is az autó alá szorultak. Többen azonnal odarohantak, hogy leemelhessék a Mercedest a sérültekről. A legtöbben csak horzsolásokat és zúzódásokat szenvedtek, de egy 6 és 9 éves kisfiút mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

Tragikus baleset

A nő és az autóban ülő gyermekek csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de megfigyelésre kórházba szállították óket. Az idős hölgy nagyon megrendült az eset után. A rendőrség nem kíván vádat emelni a nő ellen, mert úgy vélik, tragikus baleset, nem pedig bűncselekmény történt.