Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Szabadlábon a négyes karambol gyanúsítottja

2005.08.16. 09:41
Egy másfél héttel ezelőtti baleset görög gyanúsítottját hárommillió forintért szabadlábra helyezhetik, de az országot nem hagyhatja el. Augusztus 6-án öt ember halt meg, amikor Szegedtől tizenöt kilométerre egy kamion áttért a bal oldalra.

Hárommillió forint ellenében szabadlábra helyeztek Szegeden egy görög kamionsofőrt, akit több mint egy hete helyeztek előzetes letartóztatásba. A 31 éves sofőrt azzal vádolják, hogy augusztus 6-án - az elsődleges szakértői vélemények szerint - öt ember halálát okozta egy közúti balesetben.

A Szegedi Városi Bíróságon a gyanúsított felesége, nővére és édesapja is megjelent, de nem nyilatkoztak. A szegedi Délmagyarországnak csak annyit mondtak, mindent megtesznek, hogy megszerezzék a hárommillió forintos óvadékot. A görög kamionsofőr az óvadék megfizetése után sem hagyhatja el az országot, mert a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Augusztus 6-án, nem sokkal éjfél után, a kamion áttért az E75-ös út bal oldalára, és érintőlegesen ütközött egy személyautóval. Az autó pörögni kezdett, ütközött egy busszal, vezetője meghalt, miközben a kamion frontálisan ütközött egy német autóval. A kocsi öt utasa közül négyen meghaltak. Az egyetlen túlélőt, egy tizennégy éves gyermeket, a szegedi klinikáról Németországba szállították.