Sára, Márió
2 °C
6 °C

Norbi megválik a Magyar Televíziótól

2001.07.06. 19:02
Az ismert aerobikoktató nem hajlandó tovább műsorokat készíteni a Magyar Televíziónak, így ötperces tornáit jövő héttől nem sugározza a csatorna. Az Index információi szerint az egyik kereskedelmi adó komoly ajánlattal állt elő, így várhatóan még idén új műsorral rukkol elő. Schobert Norbert a közszolgálati televíziótól havonta másfél millió forintnyi reklámhelyet kapott, amit szabadon értékesíthetett.
Jövő héttől nem sugározza Norbi tornáját a Magyar Televízió, mivel az ismert aerobikedző nem hajlandó további adásokat készíteni a csatornának. Schobert Norbert az Indexnek elmondta: a pártrendszeri hagyományokkal rendelkező ötperces torna nem jó semmire. Nagyon vigyázni kellett, hogy olyan gyakorlatokat állítson össze, amelyek a szükséges idejű bemelegítés hiányában nem okoznak sérülést - mondta. Egy olyan műsort szeretne megvalósítani, amely az egészséges életmóddal foglalkozik, és annak részeként legalább húszperces mozgásra ad lehetőséget.

Ingyenreklám másfél millióért

Norbi elismeri, hogy üzleti szempontból jó volt képernyőn lenni, hiszen a televízió segítségével rengeteg követőre tett szert. A Magyar Televíziónak 2000 tavaszától készített műsorokat, és az átlagos nézettség két-háromszorosát érte el vele. Fizetségül havi másfél millió forintnyi reklámhelyet kapott szabad értékesítésre. Ennek körübelül húsz százalékára tudott szerződést kötni.

A Magyar Televízió szeretné, ha a nyár folyamán újabb tornákkal állna elő. Ő erre nem hajlandó, így tudomásul veszi, ha szerződést bontanak vele. Az új műsort egy stabilabb televíziós háttérrel szeretné megvalósítani, ahol nem ütközik pénzügyi akadályokba az sem, ha a Hősök tornáját kell élőben közvetíteni.

Az Index információi szerint az egyik kereskedelmi csatorna komoly ajánlattal állt elő Schobertnél. Ezt az aerobikoktató megerősítette, és elmondta, hogy valószínűleg még idén elkezdheti új műsorát.

Havonta tizennyolcezer embert mozgat meg élőben

A Margitszigeten szerdánként háromezren vesznek részt Norbi ingyentornáján. Ezenkívül folyamatosan lép fel az ország különböző pontjain, így havonta tizennyolcezer embert mozgat meg. Reményei szerint több ezren lendülnek mozgásba az augusztusi Hősök tornáján is, így sikerül végre Guinness-rekordot dönteni.