Viola
-6 °C
-2 °C

Botrány a norvég királyi családban

2003.09.02. 14:40
Hatvan napos börtönbüntetéssel sújtották a norvég koronaherceg bátyját. A férfi tagadja, hogy szándékosan bántalmazta volna barátnőjét, és fellebbez az ítélet ellen.
Espen Hoibyt, a norvég koronaherceg bátyját testi sértés vádjában találta bűnösnek a bíróság. A vád szerint a negyvennégy éves pilóta két évvel ezelőtt egy partin bántalmazta barátnőjét. Hoibyt a bíróság hatvannapos letöltendő börtönbüntetésre, és mintegy 1,2 millió forintnyi pénzbírság megfizetésére kötelezte. A férfit mellékbüntetésként a munkavégzés alól is felmentették.

Fellebbez

Hoiby tagadja, hogy szándékosan ütötte volna meg barátnőjét, azt állítja, csak véletlenül lökte meg. A lány viszont azt mondta, hogy Hoiby leütötte, majd amikor már a földön feküdt, belerúgott. A koronaherceg testvére valószínűleg fellebbezést fog benyújtani, adta hírűl a BBC.

Kritikák

Tudósítók szerint a mostani eset csak egy azok sorában, amelyek a korábban a szerénységéről és visszafogottságáról ismert királyi család hírnevét "tépázzák." Haakon koronaherceget amiatt kritizálták a helyi lapok, hogy egy egyedülálló anyát vett feleségül, aki korábban pincérnőként dolgozott. A hercegnő azóta megnyerte az emberek rokonszenvét, és januárra várja a királyi család legifjabb tagját. Haakon nővérét pedig azért támadták, mert Ari Behn íróhoz ment feleségül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!