Géza
-12 °C
-4 °C

Nyomozás a strandi lefolyóban meghalt kisfiú ügyében

2003.05.28. 18:05
Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerdán, azt követően, hogy kedden holtan találtak egy kisfiút az alberirsai strandon.
Mindenre kiterjedő vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljenek a gyermek halálának körülményei - mondta a PMRFK illetékese. A vizsgálat tárgya lesz többek között, kit terhel személyi felelősség azért, hogy a gyermek a víz leeresztésekor a medencében tartózkodott.

A kisfiút két napon keresztül nagy erőkkel keresték a környéken, végül azonban holttestére az albertirsai strand medencéjének egyik lefolyójában bukkantak rá.

A rendőrség közlése szerint a gyermek édesanyja a strandon jegyszedőként dolgozott, emiatt 7 éves fia naponta megfordult a fürdőben és egyébként jól úszott.

A gyermeket rendőrök, tűzoltók, valamint polgárőrök és civilek is keresték a környékbeli erdős területen. A kutatatásban közel kétszáz ember vett részt, mert a kisfiú ruháját és kerékpárját megtalálták a strandon, így arra gondoltak, hogy fürdőnadrágban hagyta el a területet. A gyermek felkutatására a rendőrök két helikoptert és kutyákat is bevetettek.