Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Őrizetben az olajkútrobbantás gyanúsítottja

2002.01.24. 12:56
Őrizetbe vették a keddi novai olajkút-tűz fiatalkorú gyanúsítottját. Becslések szerint a kár akár ötmillió forint is lehet. A fiú tagadja, hogy olajat akart volna lopni. A házkutatás során lőszert talált holmijai között a rendőrség.
Őrizetbe vette a rendőrség csütörtökön azt a fiatalkorút fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő idézte elő a keddi novai olajkút-tüzet. Az őrizetbe vett fiú az első meghallgatásán azt állította, hogy társával nem olajat akartak lopni, hcsupán agancsot gyűjtöttek kedden a Novához közeli erdőben. Társát egyelőre vétlennek tartják, ezért a rendőrök elengedték - közölte az MTI tudosítójával a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kisházi Gábor.

A kúthoz nem gyúlt, a gázt meggyújtotta a gyanúsított

A fiatalember állítása szerint nem nyúltak a Szilvágy 31-es jelű, használaton kívüli olajkúthoz, viszont elismerte, hogy ő gyújtotta meg a már szivárgó gázt. Ennek okára eddig nem adott magyarázatot. Hozzátette: miután az olajkút lángba borult, megpróbálták eloltani, de mivel ez nem sikerült, elfutottak a helyszínről. Ezt követően robbant szét a kút alján lévő csővezeték, és tört magasba a gázzal elegyedett, égő könnyűolaj. A tüzet csak szerda délelőttre sikerült eloltani.

Jelentős értékre elkövetett rongálás a gyanú

Jelentős értékre elkövetett rongálással és - mivel a házkutatás során egy 9 milliméteres lőszert találtak nála - lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják a fiatalkorú fiút. Az okozott kár ugyanis szakértői becslések szerint akár elérheti az ötvenmillió forintot is.