Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben az olajkútrobbantás gyanúsítottja

2002.01.24. 12:56
Őrizetbe vették a keddi novai olajkút-tűz fiatalkorú gyanúsítottját. Becslések szerint a kár akár ötmillió forint is lehet. A fiú tagadja, hogy olajat akart volna lopni. A házkutatás során lőszert talált holmijai között a rendőrség.
Őrizetbe vette a rendőrség csütörtökön azt a fiatalkorút fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő idézte elő a keddi novai olajkút-tüzet. Az őrizetbe vett fiú az első meghallgatásán azt állította, hogy társával nem olajat akartak lopni, hcsupán agancsot gyűjtöttek kedden a Novához közeli erdőben. Társát egyelőre vétlennek tartják, ezért a rendőrök elengedték - közölte az MTI tudosítójával a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kisházi Gábor.

A kúthoz nem gyúlt, a gázt meggyújtotta a gyanúsított

A fiatalember állítása szerint nem nyúltak a Szilvágy 31-es jelű, használaton kívüli olajkúthoz, viszont elismerte, hogy ő gyújtotta meg a már szivárgó gázt. Ennek okára eddig nem adott magyarázatot. Hozzátette: miután az olajkút lángba borult, megpróbálták eloltani, de mivel ez nem sikerült, elfutottak a helyszínről. Ezt követően robbant szét a kút alján lévő csővezeték, és tört magasba a gázzal elegyedett, égő könnyűolaj. A tüzet csak szerda délelőttre sikerült eloltani.

Jelentős értékre elkövetett rongálás a gyanú

Jelentős értékre elkövetett rongálással és - mivel a házkutatás során egy 9 milliméteres lőszert találtak nála - lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják a fiatalkorú fiút. Az okozott kár ugyanis szakértői becslések szerint akár elérheti az ötvenmillió forintot is.